Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 2020 felvételi többletpont?

2020 felvételi többletpont?

Figyelt kérdés

A kommentemben linkelek majd egy cikket, a kérdéseim az ott elhangzott válaszokra vonatkoznak.

Tehát:

Itt pl se a 6. se a 8. kérdésre adott választ nem értem.

6-os:

Ha valaki ugyan abból a nyelvből tesz emelt érettségit is meg mondjuk B2 nyelvvizsgát is akkor megvan a felvételi követelménye is és még 28 többletpontot is kap, tehát kvázi ugyan arra a tudásra mondhatni 2x is 'többletpontot' kap, nem?(hiszen ugyan azzal a tudással letudja a követelményt is és még többletpontot is kap) Eddig nem úgy volt, hogy ha mondjuk gazdasági szakra felvételizik valaki és mondjuk angolból van egy emelt érettségije meg egy C1 nyelvvizsgája, akkor a nyelvtudásra nem 90 pontot kap (50 érettségi + 40 C1), hanem 50-t? Illetve ha valaki duplázással felvételizne, akkor ez a nyelvi érettségis jolly joker megoldás nem is áll rendelkezésére. Vagy csak én nem értem?

Rátérve a 8-as válaszra, ezt még kevésbé értem mint az előzőt. Ha most valaki elmegy külön B2-t is tenni meg C1-t is ugyan abból a nyelvből az akkor kap 40 többletpontot, de akinek csak C1 vizsgája van mint pl nekem az meg csak 12-t, rosszabb esetben semmit nem kap? Ennek mennyi értelme van? Ezeket a válaszokat mennyire lehet hivatalosnak meg biztosnak venni?

A 9-es kérdésre inkább ki se térek annyira értelmetlen. Ugyan az a nyelvvizsga de 2 külön központtól és az egyikkel követelményt teljesít a másikkal meg többletpontot gyűjt xDD.

Nagyon köszi előre is a válaszokat.

2019. jún. 29. 20:42
 1/4 A kérdező kommentje:
2019. jún. 29. 20:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Huh...😂Na szóval. A 6.pontban úgy írja hogy van 2 középfokú nyelvvizsgája angol és német nyelvből de ezen felül csinál egy emelt érettségit németből. Mivel meglett gondolom neki a 60% ezért az érettségi után is megkapta a nyelvvizsgát. Ha felvételi követelmény neki a német akkor már megvan a kötelező emelt és a nyelvvizsga(60% fölött). Így maradt két középfokú nyelvvizsgája ami ugye fejenként 28 pont lenne de összesen csak 40 pont adható így csak annyit fog kapni. Ezek szerint akkor változtattak azon a szabályon hogy egy nyelvből csak egy valamiért kapható pluszpont. Régen valóban úgy volt hogy egy emelt érettségi meg egy felsőfokú esetében az emelt érettségit számolják mivel az 50 pont. Viszont ha most van neki egy emelt angolja és van belőle egy felsőfokúja akkor meg fogja kapni a 40 pontot mivel az érettségit elfogadják középfokú nyelvvizsgaként.Attól még nyugodtan duplázhatja az emelt érettségit csak ugye egy emeltért és egy középfokú nyelvvizsgáért nem jár majd pluszpont. Gondolom ezért változtattak a törvényeken mert ez (ha valaki nem nyelvből emeltezik és van már egy nyelvvizsgája) -78 pont ami azért nem kevés.
2019. jún. 30. 10:15
 3/4 anonim ***** válasza:
A nyolcas kérdést jól értelmezted. Ha van egy középfokúd és egy felsőfokúd ugyan abból a nyelvből akkor a középpel teljesítés a követelményeket és 40 pontot kapsz a felsőfokúért. Ha “csak” felsőfokúd van akkor valóban 12 pontot fog kapni(mondjuk ebben annyira nem vagyok biztos mert nem térnek ki rá a cikkben). A kilencesben meg igazad van de szerintem ez inkább az előnyötök lehet mint hátrányotok hogy ugyanabból a nyelvből több jogcímen is kaphattok pluszpontot. Ezek a válaszok 100%-ban hivatalosak mivel az Emberi Erőforrások Minisztériumból érkező válaszok alapján állította össze a Nemzeti Pedagóguskar.
2019. jún. 30. 10:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! A 6-os kérdésnél vhogy nem vettem észre, h 2 nyelvvizsgáról van szó, így mindjárt érthetőbb! :D
2019. jún. 30. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!