2020 felvételi többletpont?
A kommentemben linkelek majd egy cikket, a kérdéseim az ott elhangzott válaszokra vonatkoznak.
Tehát:
Itt pl se a 6. se a 8. kérdésre adott választ nem értem.
6-os:
Ha valaki ugyan abból a nyelvből tesz emelt érettségit is meg mondjuk B2 nyelvvizsgát is akkor megvan a felvételi követelménye is és még 28 többletpontot is kap, tehát kvázi ugyan arra a tudásra mondhatni 2x is 'többletpontot' kap, nem?(hiszen ugyan azzal a tudással letudja a követelményt is és még többletpontot is kap) Eddig nem úgy volt, hogy ha mondjuk gazdasági szakra felvételizik valaki és mondjuk angolból van egy emelt érettségije meg egy C1 nyelvvizsgája, akkor a nyelvtudásra nem 90 pontot kap (50 érettségi + 40 C1), hanem 50-t? Illetve ha valaki duplázással felvételizne, akkor ez a nyelvi érettségis jolly joker megoldás nem is áll rendelkezésére. Vagy csak én nem értem?
Rátérve a 8-as válaszra, ezt még kevésbé értem mint az előzőt. Ha most valaki elmegy külön B2-t is tenni meg C1-t is ugyan abból a nyelvből az akkor kap 40 többletpontot, de akinek csak C1 vizsgája van mint pl nekem az meg csak 12-t, rosszabb esetben semmit nem kap? Ennek mennyi értelme van? Ezeket a válaszokat mennyire lehet hivatalosnak meg biztosnak venni?
A 9-es kérdésre inkább ki se térek annyira értelmetlen. Ugyan az a nyelvvizsga de 2 külön központtól és az egyikkel követelményt teljesít a másikkal meg többletpontot gyűjt xDD.
Nagyon köszi előre is a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!