BCE pénzügy és számvitel vagy ELTE jogász szak?
Mindkét szakra felvennének állami ösztöndíjas helyre.
Még embert nem hallottam pozitívan nyilatkozni az ELTE ÁJK-ról, ennek ellenére jelenleg ez van az első helyen.
Megérné-e változtatni a sorrenden?
#6 Ki mondta h egyszerre kezdje el? Azt mondtam, hogy vágjon bele mint a kettobe, és, hogy ismerek olyat aki párhuzamosan csinálja.
Ha most nem tud dönteni, akkor azzal nincs előrébb, h gondolj bele 30 ev mulva mit szeretnel csinalni. Ki kell élesben próbálni ha tenyleg mind a kettot szeretne, de egyaltalan nem tudja h melyik fekudne neki jobban.
Nagyon örültem ennek a kérdésnek, én is hasonló dilemmában szenvedtem egy ideig. Én a következőre jutottam, nem tudom, hasznos-e esetleg számodra.
Egyrészt gratula az érettségi eredményeidhez, fantasztikusak!
Másrészt, én úgy döntöttem, közgázt (egy picit komplexebb szakon) tanulok tovább Angliában, majd visszajövök jogot tanulni. Szerintem jó, hogy világot láthat az ember, és, ahogy azt mondták előttem is, nagyobb a kezdő fizetés közgázon, ami abból a szempontból igen lényeges, hogy a második diplomád megszerzése közben szükséged lesz önálló keresetre, nem fognak annyira támogatni a szüleid.
Mielőtt még valaki rámrontana: szerintem igenis hasznos, ha valaki mindkettőhöz ért. Engem pl. közgázból az államháztartástan, míg jogból az alkotmányjog érdekel nagyon, ami jó kombó lehet adott esetben. :)
Aki értékes jogász az el tud helyezkedni és nincs ilyen problémája, persze ahhoz egy nevesebb jogi karra kell mennem ott diplomát szerezni legalább cum laudeval, beszélni több nyelvet munkaképesen, TDK, Erasmus stb. Nekem nem volt problémám az álláskereséssel, sem a többi hallgatónak. Sokan jelentkeznek jogra és jogi állásra, ez igaz, de aki jó, az talál állást és nem csak minimálbérért.
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, interjúra sem hívnak be? Vagy az interjú után mondják, hogy köszönjük nem? Amit írtam nem ámítás, én is és sokan így találtunk állást, azok nem találtak akik az egyetem alatt semmi pluszt nem csináltak vagy kevésbé neves jogi karon voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!