Állatorvosin gondolkodok még, de kérdéses, hogy azt el tudnám-e egyáltalán vállalható eredménnyel végezni, tehát kellene alternatíva, ez a 2 szak jött még szóba mint szivemhez közel álló opció, más nincs. Földem, kiváltságos pozícióban lévő rokonom, illetve sok pénzem nincs.
Nem, mondom ezt agrármérnökként, ha nincs földed, családi vállalkozásod, hátszeled az állami szektorban felejtsd el. Inkább legyél valamilyen szerelő . Középszerű dögunalmas irodai munkákat tudnál max. elvállalni , mint én...
2019. jún. 27. 06:12
2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a választ!
2019. jún. 27. 08:34
3/6 anonim válasza:
Szia! Földünk van gazdálkodunk - és sajnos egyet kell értsek az első hozzászólóval. Egyre inkább az látszik, hogy ebbe bele kell születni/nőni. De ha pl jó vagy kémiából, bioszból és van némi kereskedelmi vénád, növényvédőszeres és egyéb mg-i kereskedő cégeknél el lehet helyezkedni. Ha jó vagy nyelvből és megtanulod a szakmai nyelvet, akkor azzal is lehet keresnivalód. Falugazdász/agrárkamara is lehetséges irány- de ezek full rodai, adminisztratív munkák és nem egyszerű semmilyen szempontból... Műszaki vonalon ( gépészmérnök) nagyon nagy a szakemberhiány, de az nem a biosz-kémia vonal. Az erdőmérnökre nem tudok mit mondani. Bécsben ezen a szakon tanul az egyik ismerősünk, Ausztriában azért jobbak ezzel a végzettsggel a lehetőségek. azt döntsd el, milyen életet szeretnél: négy fal közt, irodai munkát vagy inkább kinn a szabadban, jövős-menőset? Saját vállalkozást szeretnél vagy inkább alkalmazottként dolgoznál? Biosz-kémiával mehetsz pedagógusnak is, ezen a vonalon is elég nagy hiány van. Ott van még esetleg a sima biológia szak, ha esetleg a kutatás érdekelne. Illetve még egy tippem van: ne agrárra menj, hanem kertészetire. Akár gyümölcs, akár dísznövény. Egyre többen szánnak nem kevés pénzt a saját kertjükre csak éppen szakember alig van aki gondozná, metszené, rendbentartaná helyettük. Ha ilyen helyen laksz - pl Balaton környéke, szerintem ez is egy jó lehetőség.
2019. jún. 27. 09:22
4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon informatív volt az utolsó válasz is, neked is nagyon köszönöm. A tipikus irodai munkás környezet nagyon elveszi az életkedvem, ezért nem is gondolkodtam a mostanában menő szakokon. Illetve BP-re sem szívesen költöznék. Amúgy igen, pont nem messze lakok a Balatontól. A kertészmérnökis tipp tetszik. Nyelvek jól mennek. Meglátom még, természetesen marad az állatorvosi mint A terv, de nagyon köszi a válaszokat!
2019. jún. 27. 11:14
5/6 anonim válasza:
1-es vagyok én dolgoztam mg. kereskedő cégeknél is, cégautó , kiállítások stb. de mindenhol folyamatos volt a nyomás, hogy miért nem vesznek többet, semmi nem volt sehol sem elég , hosszútávon nem működik ez .
2019. jún. 28. 11:06
6/6 anonim válasza:
Mésodik válaszoló vagyok - előző -5ösnek: igen, sajnos ez egy ilyen világ lett. Az input anyagokat multicégek biztosítják és ők nyilván a bevételből élnek - sokszor bármi áron. Nagyon nehéz megtalálni a korrekt cégeket korrekt üzletkötővel, akik nem áldozzák fel a hosszútávú üzleti kapcsolatot csak azért, hogy bármit eladjanak.
A kérdezőnek: ha tetszik a kertészeti vonal próbálj a környékeden keresni kertészeti céget, faiskolát és elmenni hozzájuk nyári munkára. Aztán ha ez nem veszi el a kedved :), akkor feküdj rá a biosz-kémiára. NEm is feltétlenül a felvételi miatt, mert a ertészetin is elég alacsonyak a pontszámok, hanem mert az egyetemen sokkal-sokkal könnyebb dolgod lesz ha már most emelten tanulod mindkettőt. Ettől az érettségit csinálhatod közepen, de mindenképpen érdemes az emeltre bejárni. Nagyon sok sikert az érettségihez/felvételihez, ha eszedbe jut írj majd néha, mi van Veled!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!