Közlekedésmérnök hallgatók! A BME-n mennyire nehéz illetve mennyit matek van?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy a többi mérnöki szakhoz képest kevés a matek. Ez igaz?2019. jún. 25. 15:20
1/3 anonim válasza:
Csak egy mérnök szakon voltam még életemben, és az a közlekedésmérnök, szóval nem tudom máshol milyen. Egy BME-s villamosmérnökhöz képest nyílván könnyebb, de egy Kandós villamosmérnökről nem mondanám ugyanezt. Van matek A1, A2, A3 azaz 3 félév matek. És igen, az A1 nagy vízválasztó, sok emberről ott derül ki, hogy nem valók mérnöknek. Jó alapokkal, szorgalommal és jó képességekkel abszolút hozható. Viszont elég fontos, mivel más tárgyak is épülnek a matekra (pl hőtan az A2-re, áramlástan az A3-ra)
2/3 anonim válasza:
3 félév. Előrehaladtával könnyebbek lesznek picit. Matek a1a analízis. Zh főleg gyakorlati anyag, vizsga az tömény magolás. Csak elmélet. Bukták is rendesen el. Én is.
Viszont vigyázz a BME vel. Nagyon megtévesztő az a 330 as ponthatár. A Kjk az egyik legszopatósabb kar. Emelt nélkül egy szenvedés, és hamar ki tudsz égni. Ha nem megy első félév után hagyd ott. A második félév sokkal szopatósabb lesz, és van ám rosszindulatú tanár bőven, Jszt... (Pl Mechanika 1 tárgyból a hallgatóság 90+% megbukott. 350 fő).
De emelt érettségivel nem lesz nagy bajod sztem.
3/3 anonim válasza:
2 es vagyok.
Amúgy ha bármi kérdésed van írj nyugodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!