3-assal főiskolára valaki ment már tovább?
A foszk nem főiskola, mivel a jelenlegi rendszerben már minden főiskolai képzés megegyezik az egyetemivel. Egyetemen sokkal nagyobb a tempó és a fejetlenség, így valóban ne használd kifogásnak.
Viszont a foszk képzések általánosságban lazábbak, így nem kell aggódnod, ha készülsz rendesen. Viszont, ha nem érdekel ez a képzés, akkor teljesen felesleges. Válassz olyat, amiben el tudod képzelni magad 30 év
múlva is. Újra is tudsz érettségizni, ha ez szükséges hozzá.
A középiskola jegyek nem feltétlen egyenesen arányosan mutatják meg, valaki képes-e elvégezni egy egyetemet, foszk-ot vagy bármiféle képzést.
Igaz, én mérnök szakon vagyok a SZE-n, de nagyon sokan kibuknak nyelvvizsgával, emelt érettségikkel együtt.
Mások, akik életrevalóbbak, könnyebben veszik az akadályokat ,de csak 2-essel csúsznak át a vizsgán, ők bent vannak.
Minden a szorgalmon, kitartáson, szerencsén múlik.
Voltak közös tárgyaim jogisokkal, igaz, ők Bsc képzésen vannak, annyira nem mondták vészesnek, mint egy műszaki szakot, ami nagyon durva.
Kedves 5-ös, aki jogi vagy más humán szakra jár az BA képzésű, nem BSC🙈 hiszen Ba = bachelor of arts (bölcsészettudományi, gazdaságtud., jogi és igazgatási, művészet, pedagógusi, társadalomtudományi képzés)
Bsc = bachelor of sciences (agrár, informatikai, műszaki, katonai, orvosi, sporttudományi, természettudományi képzés)
Egyébként kérdező én elvégeztem ezt a jogi asszisztens felsőfokú szakképzést a sze-n és már alapképzésre járok igazságügyi igazgatasira
Irj nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!