1 hét alatt fel lehet készülni jól az érettségire?
Igen, tudom, nagyon hülye vagyok, hogy eddig halogattam, és így leszartam, de ha lehet, a kérdésre válaszoljatok.
Nem igazán vittem túlzásba a tanulást a középiskola alatt, de vannak tételek, amiket nagyjából tudok, meg amiket csak fel kéne eleveníteni. De olyanok is, amiket egyáltalán nem.
Igazából jó memóriám van, viszont nagyon könnyen elkalandozok (akkor is, ha nincs nálam a telefon).
És szerintetek melyik tételekkel kezdjem?
A nehezebbekkel vagy a könnyebbekkel?
Milyen 6 tárgyból erettsegizel? 😳
Kérdező:
Én a nehezebbekkel kezdenem és ha akarod, meg lehet csinálni
Hány teteled van?
#2: sok sikert neked holnapra!
100 tételem van
Szerintem kezdd el, tételenként menj sorban. Nyilván tudod, hogy szoktál tanulni, a nekem hatékony módszer a következő: elolvasom 2x a tételt, megpróbálom felmondani, aztán megnézem, mi maradt ki és újra felmondom. Ha az összessel végeztem, elolvasom újra az összeset, esetleg, ha marad időm, felmondom az összeset vagy párat véletlenszerűen újra.
Macerás, de nekem megéri azt a biztonságot, hogy tudom, bármit húzok, túlélem.
A figyelemelterelődés problémára pedig javaslom Neked a pomodoro módszert, ami hatékonyan segít, ha tényleg betartod. (van ilyen app is, keress rá).
1 hét bőven elég mindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!