Fel vehetnek egyetemre ha nincsen meg a minimum (280) pontom?
Figyelt kérdés
Elvileg államilag támogatott képzésre nem de költség terítősre fel vehetnek? Én úgy hallottam az egyetem dönti el hogy költség teritosre kit vesznek fel és milyen indokkal, igaz ez?2019. jún. 14. 17:58
11/31 anonim válasza:
Előző vagyok: a kérdésre válaszolva, a 380 pont költségtérítésesen is kötelező.
13/31 anonim válasza:
Pár eve erettsegiztem de ha a tobbi targya 60-80 szazalek kozott lesz akkor duplazva siman meg kéne lennie a 280 pontnak nem?Most nem számolok utána :'D Egyébként vicc ha valaki egyetemre készül es nem kepes ennyit osszehozni.
14/31 A kérdező kommentje:
Tesó először is valaki írta hogy 70% kell 2erettsegibol és 3ast irt, az 4es 80%tol 5os. Neked írom hogy osztatlanra vagyis kötelező emelt érettségi mellett NINCS pont duplazas vagyis annyi pontom van amennyim lesz jegyeim 4esek érettségik 60%felet 4esek, az emelet érettségim ami kötelezően VÁLASZTHATÓ meg nem olyan könnyű mint aminek mondva van és nem tudtam elérni a 45%ot, ezért 260-70pont körül leszek tobbletpontok hiányában, kérdés meg az meg volt hogy mehetek-e így egyetemre nem azt kértem hogy mindenki jogtalanul írja le nekem hogy azért mert nem vagyok képes 90%ekokat írni meg 5osnek lenni egy szar vagyok.
2019. jún. 14. 19:19
15/31 A kérdező kommentje:
#11 Köszönöm az értelmes választ a feltett kérdésre.
2019. jún. 14. 19:21
16/31 anonim válasza:
Kötelező emelt érettségi? Az nem orvosira és hasonló kaliberű szakokra kötelező? Használj már vesszőt, nem lehet érteni mit hadoválsz. 70% az már 4-es? Azt hittem az 3-as, de tök mindegy hanyas, nem az osztályzatot számítják be, hanem a százalékot...
17/31 A kérdező kommentje:
Osztatlan mesterkepzeses szakokra vagyis mérnöki szakokra kötelező egy emelt érettségi, ami annyira számít hogy meg azon kívül a legjobb kozep szintű targyam számít, az összes érettségi átlaga, illetve az utolsó 2evem atlaga számít. Vagyis ha az emeltem nem jó a többi loszart se ér hozza képest mert csak átlaga számít
2019. jún. 14. 19:28
18/31 anonim válasza:
Haver szerintem a kommentelok mind erettsegiztek szóval ne nekünk próbáld bemeselni,hogy nem is te vagy a hibás es olyan nehez lenne letenni egy erettsegit...:) Annak tudataban,hogy nyelvvizsgad sincs én eléggé megnyomtam volna ezt a par hónapot hogy sikeruljon minden. Jövőre mehetsz nyelvvizsgazni is + emeltezni.
19/31 anonim válasza:
Mérnökire készülsz es nincs 280 pontod? Az kemeny...:D Ezekszerint epiteszmernokire jelentkeztel? Tudtommal az ami osztatlan...
20/31 anonim válasza:
Te tényleg ne menj egyetemre, megismétlem. Osztatlan képzésen is ugyanaz a két pontszámítási mód van: tanulmányi pontok+érettségi eredmények és két legjobban sikerült érettségi tárgy (a megadott feltételek szerint kiszámítva). Ehhez jönnek a pluszpontok.
Ja és igen, ahogy írták már előttem is: én is érettségiztem, azóta lediplomáztam (és ezt csak azért mondom, hogy nem kell megmagyarázni, hogy jajj de nehéz az érettségi), most is felvételiztem, úgyhogy képben vagyok a pontszámítás módjával is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!