Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi szerint érdemes egyetemet...

Mi szerint érdemes egyetemet választani? 22f

Figyelt kérdés
Inkább azt nézzem hogy olyat válasszak amit szeretnék tanulni, de később nehéz vagy lehetetlen vele elhelyezkedni(pl biológus, ökológus)? Szeretem a biológiát, de hát kitudja hol lehet ilyen munkát csinálni. Vagy inkább aszerint válasszak ami kevésbé érdekel de viszont mindenhol keresnek ilyet és ráadásul baromi jól fizetik (pl programozó). Azt meg úgy tudom nagyon nehéz szak és sok matek van. Nekem a matek világéletemben nem ment. De mostanában ez a szak az egyik legkeresettebb ha jól tudom. De mondhattok még pár szakot ami érdekelhet és utána könnyű vele elhelyezkedni meg még jól is fizet
2019. jún. 9. 22:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Angolokkal is szoktam beszélni" - hangosan felnevettem.

Anglisztika nem csak arról szól, hogy majd ti szépen angolul beszélgettek napi 6-7 órán át és minden happy. Van irodalom, történelem, politika, filozófia - vallástudomány (egyetemfüggő). És alapvetően csak anglisztikával max szobanövény leszel egy multinál ha nem vagy valamivel több mint versenytársaid. Amellé egy erős, ritkább idegen nyelvvel elmehetsz kapcsolattartónak átlagos fizetésért.. Ha elmész tolmács / műfordítóra, akkor jobb kilátásaid vannak, de oda az egész BTKról kb. 20-30 kerül be félévente, szóval nem csak szeretned kell , hanem jónak is lenni benne.

2019. jún. 11. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!