Légi irányító szeretnék lenni, milyen középsuliba, fősulira kell menni? Milyen felkészültség szükséges?
A jelentkezés feltételei:
Európai uniós állampolgárság
A magyar nyelv anyanyelvi szintű ismerete
Államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány
Legalább középfokú iskolai végzettség
Betöltött 20. életév
Büntetlen előélet
Jelentkezéskor a következőket kérjük:
Fényképes önéletrajz
Motivációs levél (amelyben azt várjuk el, hogy írd le, miért szeretnél légiforgalmi irányító lenni, van-e bármiféle kötődésed a légiforgalmi irányításhoz, esetleg hozzá kapcsolódó hobbid, hogyan képzeled el az életedet néhány év múlva légiforgalmi irányítóként)
Legalább középfokú iskolai végzettséget igazoló okirat másolata
Államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű bizonyítvány másolata
És el kell végezni a FEAST teszteket, azonban ezt csak egyszer lehet megpróbálni.
Tulajdonképpen logikai és figyelmet, stressztűrőképességet (hiszen már az is eleve egy nagy nyomás, hogy soha többet nem próbálhatod újra), koncentrációt mérő teszt. Komoly (felsőfok körüli) angoltudás kell hozzá, mivel angolul írod.
A neten találhatsz egyébként mintákat, bár sajnos nem tudom igazolni a hitelességüket, mert én még sosem próbáltam élesben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!