Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hova mehetnék tovább tanulni?

Hova mehetnék tovább tanulni?

Figyelt kérdés
Röviden: Tehát az lenne a lényeg, hogy Java nyelven elkezdtem programozgatni és annyira megtetszet, hogy szeretném ezt tovább tanulni találtam is egy iskolát: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék de viszont erről semmit nem tudok pontosan aki oda járt vagy nagyjából tudja, hogy kell jelentkezni mit kell megcsinálnom, hogy felvegyenek és ha mondjuk bejutok és sikerül elvégeznem az iskolát milyen papírt kapnék mire mennék vele röviden csak ennyit szerettem volna?!? jelenleg középiskolai informatika szakon tanulok érettségi meg minden meg lesz.
2010. júl. 7. 18:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Tehát a Műszaki Egyetemet (BME) nézted ki magadnak. Én oda járok, azon belül villasmomérnöki és informatikai kar, azon belül informatikus-mérnök szak, bár ha az automatizálás érdekel akkor villamosmérnöki. Viszont, ha téged célzottan a programozás érdekel ajánlom neked a programtervező informatikus szakot az ELTE-n, az óráid kb 80-90% matematika lesz. Van még kérdésed? Egyébként mérnöknek célszerű matekból+fizikából érettségizni, ha duplázol min. 90%ot kell teljesítened, ELTE-re nem muszáj erőltetni a fizikát, elég a matek+infó kombináció is.
2010. júl. 7. 19:06
 2/2 A kérdező kommentje:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Tanszék fő oktatási profilja az alkalmazott informatika (szoftverrendszerek tervezése és implementálása, mobil platformok szoftverei, adatbázis-kezelő rendszerek, portál technológiák, Windows és Linux programozás), szabályozástechnika, robotirányítás teljesítményelektronika és digitális tervezés. A fő kutatási irányvonalakat a szabályozástechnika, szabályozáselmélet, jelfeldolgozás, vizuális modellező nyelvek és transzformációik, adatbányászat, szoftverrendszerek teljesítményanalízise, elosztott rendszerek, szolgáltatásorientált architektúrák, beágyazott rendszerek hardver és szoftver kérdései, teljesítményelektronika, megújuló energiaforrások, intelligens robotok, tanuló rendszerek, ambiens

intelligencia jelenti. A tanszék szoros kapcsolatot ápol ipari partnereivel, amelyek számára számos sikeres fejlesztési, kutatási és oktatási projekteket készítettünk és készítünk el.

köszönöm amúgy, hogy segítesz csak még erről szeretnék egy picit kérdezni. tehát már csak annyit szeretnék, hogy ha bejutottam az alkalmazott informatikára. és sikeresen elvégzem a szakot. akkor mobilokra operációs rendszereket kéne terveznem? vagy inkább a robot technikai dolgokat jelenti? vagy hogy van ez légyszíves segíts még egy picit:D:D

2010. júl. 8. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!