Előreláthatólag mennyi lehet a pont az orvosikon 2019-ben? Valami tipp?
Orvosira jelentkeztem, és azon gondolkoztam, hogy vajon mennyi lesz majd idén a pont. Annak függvényében gondolkodom, hogy a matek és főleg az emelt kémia hagyott "némi" kivetnivalót maga után... (+ óriási orvoshiány is van, és hallottam valami olyasmit, hogy bővíteni akarják az orvosira felvehető emberkék létszámát)
A tavalyi ponthatárok a következők:
SE-ÁOK 441
PTE-ÁOK 418
SZTE-ÁOK 427
DE-ÁOK 423
Én SE-ÁOK-ra jelentkeztem, egy Facebook csoportban tárgyaltuk sok más jelentkezővel ;438-445 közé saccoltuk a pontokat, de lehet tévesen.
Szerintem sokat nem változik,ha megnézed a többi évet is +-4 vagy 5 pont mindig a különbség. Én nem izgulok már szerencsére, akik igen, Nekik sok sikert kívánok! 😊
Nem egy embert ismerek, aki mást is megjelölt...
Egyébként tavalyelőtthöz képest SE-on megugrottak a pontok, így annyi szerintem a változás, hogy ott most 440 alatt lesz, de a többi helyen sem hiszem, hogy nagy változás lesz, esetleg Szegeden lehet pár ponttal több (egyre többen jelölik meg Szegedet, sőt sokan SE-t kihagyva alapból SZTE-t jelölik elsőre).
Persze, hogy nem :) Rendszerint Pécsett a legalacsonyabb a ponthatár (csak erre szerettem volna utalni), ami inkább a jelentkezők számával van összefüggésben, mint sem az egyetem színvonalával.
Én egyébként a három vidékit jelöltem meg és akárminek örülnék (pedig Pécstől cirka 500 km-re lakok 😅)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!