SZE-AHJK járműmérnökire 420-428 pont elegendő ahhoz, hogy bejussak államilag támogatott helyre?
Simán, és nyugodtan hidd el azt a 280-at, a kormány nagyon nyomja a műszaki szakokat, úgyhogy a vidéki egyetemeken ezeken a szakokon nagyon könnyű bekerülni.
Persze ez nem jelent egyet azzal, hogy elvégezni is egyszerű. Mindig vannak, akik az első pár ZH után jönnek rá, hogy nem bekerülni a nehéz.
Fogod te még diplomás uszodagépésznek vagy klímaszerelőnek érezni magad egykét Hőáram előadás után Író Bélával, hacsak nem megy nyugdíjba az öreg :D
Én tavaly szeptemberben kezdtem, 416 ponttal kerültem be (szintén járműmérnöki). Államilag támogatottra simán bekerültem, de a kolival sem volt gond. Egyébként én is messziről járok (300 km), de szerintem ez nem számít olyan sokat. Kolinál érdemes úgy jelentkezni, hogy bejelölöd mind a négyet, és azt teszed elsőnek, ahová leginkább szeretnél bekerülni. Általában első helyre szokták az új Multi kolit vagy a Hegedüst jelölni, ezek vannak itt az egyetem mellett. A Famulus és a külső kicsit messzebb vannak, de az sem vészes, illetve rendszeresen vannak ingyenes buszok is. De mondom, ennyi ponttal szinte biztos, hogy oda mész, ahova szeretnél.
Ha van bármi kérdés akár kolival vagy egyetemmel kapcsolatban, írj nyugodtan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!