Szociálpedagogia vagy andragogia? Melyik a jobb?
NEm tudom eldönteni... Szocped jobban éérdekel, de tudom h sokkal kevesebbet fizet és nem állok tul jol anyagilag :S Érdekel az andragogia is, csak azzal nemsegítek embereken, viszont legalább nem viszem haza a feszültséget, és fizet. De nagyon szeretnék ifjuságvédelemmel foglalkozni....
MElyikkel járok jobban? tapasztalatok vmelyikről esetleg?
Szia én szociálpedagógusként diplomáztam. Mivel pont az éhenhaláshoz elég az, amit a szakmában keresnék, sajnos soha nem fogok benne elhelyezkedni... :( A gyakorlati helyeimen mindenki ezt mondta. Hogy eszembe se jusson.
Szép dolog az elhivatottság, de sajnos pénzből élünk csak meg :(
-igen gyakrolatilag ez az egyetlen amiért filózok...
Ha normális lenne a fizetés nem is gondolkoznék, de annak nem sok értelme van hogy lediplomázzak és aztán semmit ne kezdjek vele... Nem tudod kb menyit keresnek? (ifjuságvédelem érdekelne)
Utolsónak van igaza. :(
Amúgy. Melyik egyetemen gondolkozol? Nincs más, ami érdekelne? Valami teljesen új?
NYME-re jár nagyon sok ismerősöm, andragógusnak tanulnak. És tudod miért? Mert lusták tanulni, és itt könnyen megvannak a kreditek.. :)
Végezz el egészségügyi főiskolán ápolóiszakot, menj ki külföldre, segíteni is tudsz, és nagyon sokat kereshetsz. A szociális munkást sem fizetik agyon, de mindig szükség van rá. Arra is gondolni kell, hogy egy ilyen képesítéssel viszonylag könnyű munkát találni, mert mindig hiány van ebben a szférában az alul fizetettség miatt. A diplomás szociális munkás kezdőfizetése állami szférában 90 ezer körül mozog (nettó), azért mozog, mert a legtöbb helyen ügyeleti pótlékok is vannak, mert éjszaka is kell dolgozni.
A szocál pedagógus sem kereshet többet. Azért kellenek ilyen emberek, persze nem lehet belőle királyian élni, tehát csak akkor mehet ilyen helyre dolgozni az ember, ha a családjaanyagi háttere jó, vagy a férje/felesége nagyon jól keres.
Én egyik kategóriába sem tartozom, de nagyon szeretem ezt a munkát, ezeket a tanulmányokat, ha nehezen is, de megélek belőle, és megéri, hogy a napi 8-12 óra alatt nem unom halálra magam.
Egy szoc. munkás levelező hallgató
Az ápoló a szoc.munkáshoz sokkal közelebb áll, én nem ilyenben gondolkozom. Az, hogy mindkettő büfé szak sajnos rajtam nem segít, ez érdekel, ehez értek, ez van. :)
Nem lehet mindenki mérnök... hát lehet körülnézek még mik vannak és max kihagyok egy évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!