Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért nem elektronikusan...

Miért nem elektronikusan intézik még mindig az emberek nagy része az ügyeiket?

Figyelt kérdés

Gondolok itt elsősorban a felvételire is.

Az e-felvi nagyon egyszerű és logikus, tévedni nem lehet, a dokumentum pótlás is kb. 5 perc a scanneléssel és a feltöltéssel együtt.

Ellenben mindenki a papírral szenved, és nagyon sokan elrontják. Idén is volt vagy 5000 hibás jelentkezés, azok közül mindenki papíron adta be.

Ráadásul ez a felvinek is könnyebb lenne, ha sokan elektronikusan csinálnák a dolgokat, de nem értem miért ennyire bizalmatlan mindenki az elektronikai dolgokkal kapcsolatban. Én inkább a postában nem bízok...

2010. júl. 6. 18:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sok embernek nincs pl. számítógépe!
2010. júl. 6. 18:23
 2/7 anonim ***** válasza:

1. Mert az internet és a számítógép még mindig valamilyen szinten luxus.

2. A felvi rendszeresen szarakszik. E-felviztem, de nem látom, hogy megbízhatóbb lenne, mint a posta. Aki pedig nem tud egy papírt értelemszerűen kitölteni, az meg is érdemli, hogy vesszen a jelentkezése.

2010. júl. 6. 18:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag Magyarország háztartásainak 90%-ban van elérhető internet, viszont nemrég derült ki egy felmérésből, hogy ezeknek az embereknek minimum a fele nem tudja használni.
2010. júl. 6. 18:34
 4/7 A kérdező kommentje:

"Nagyon sok embernek nincs pl. számítógépe!"

Na ez az, amit nem nagyon tudok elhinni.

Az én sulimba 400 emberből ilyen nem volt. Még a legszegényebbnek is volt számítógépe, sőt internete is.

Persze ebből nem lehet országos szintre következtetni, de pont nem olyan suliba jártam, ahol mindenki szuper gazdag volt.

Aki meg jelentkezik, az tisztában van azzal, hogy a felsőoktatásban neptunon és etr-en keresztül fog zajlani az "élet".

Azt azért nem hiszem el, hogy a jelentkezők több mint felének nem lenne gépe.

Az e-felvivel nincs semmi probléma, ha az ember nem az utolsó pillanatra hagyja a dolgokat. A februári határidőt is módosították, senki sem szívta meg.

2010. júl. 6. 18:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért nem jelentkeznek neten, mert nem bíznak benne. Én neten jelentkeztem, barátnőim postán, mondták is, hogy mi van ha, jajj összeomlik a rendszer, meg, hogy az nem megbízható. És mi van ha nem érkezik meg postán?Ha rosszul tölti ki az ember, elront vmit 2-szer is?Elírásra gondolok inkább, én hajlamos vagyok rá. Szerintem jobb a net, mert ott legalább nem lehet rosszul kitölteni, nem kell folyton postára járkálni, az igazoló dokumentumokat is csak beszkennelem, elküldöm, kész.

Egyébként nem hiszem, hogy egy 18-19 éves ne tudná használni a netet.

2010. júl. 6. 18:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Jó, de az e-felvihez betonbiztos internet és gép kell, ezt ne felejtsük el. Egyébként érdemes megnézni az e-felvételi topikot a felvin, talán választ kapsz a kérdéseidre...
2010. júl. 6. 19:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Részemről jobban megbízom abban ami papír alapú.
2010. júl. 6. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!