Gazdinfó pótfelvételi. Diplomásként sem jelentkezhetek?
A probléma a következő, röviden:
matek érettségivel természetesen rendelkezem, azonban a másik kritérium tárgy nincs meg (fizika, szakközepes közgáz vagy infó és hasonló természettudományi érettségi tárgyak) így a felvi pontszámító is megerősítette, hogy nem jelentkezhetek erre a képzésre.
Már diplomás vagyok (nemzetközi tanulmányok alapképzés), itt volt közgázom bőven, arra nincs esély hogy ezalapján pontozzanak és felvételt nyerjek gazdinfó alapképzésre?
2 nyelvvizsgám is van természetesen, az egyik felsőfokú.
Köszi a segítséget előre is!
"Az alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkező felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőket a korábbi felsőoktatási tanulmányaik figyelembevételével és az emelt szintű érettségi követelménytől való eltekintéssel is rangsorolja a Főiskola."
Ez BGE-PSZK. De olyan kritérium nincs leírva, hogy milyen alapdiplomákat számítanak be.
Ha nincs konkrétan leírva, hogy milyen diploma alapján számítanak pontot, akkor bármilyen lehet.
(Én is így jelentkeztem hasonló képzésre.)
Ha felvettek, akkor konkrét tantárgyak alól kérhetsz felmentést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!