Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mondanátok olyan munka mellett...

Mondanátok olyan munka mellett elvégezhető Főiskolát vagy Egyetemet, ahol jó meglehet tanulni az adott szakmát?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm azt állítja, hogy felsőoktatásban csak és kizárólag nappali tagozaton lehet jó képzettséget szerezni. Az a helyzet, hogy nélkülözhetetlen dolgoznom, hogy eltartsam magam, de szeretnék egy jó egyetemi vagy főiskolai diplomát levelező munkarendben szerezni, ami nem értéktelen, hanem jó el lehet helyezkedni vele, használható tudást ad.

2019. ápr. 26. 21:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mi érdekel? Mondhatom hogy pl óbudai villamosmérnök, ha nem megy annyira a matek vagy nem érdekel, és fél év alatt kibuksz.
2019. ápr. 26. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
5%

Aki komolyan veszi, az levelezőn is lehet olyan sikeres és képzett, mint egy ingyenélő államis magológép, akine semmilyen kompetenciája nincs az adott tárgyhoz a rövidtávú memóriáján meg a jól megírt puskáin kívül.

A tananyag, számonkérések ugyanazok, mint egy nappalisnak, ergo nem fognak se kevesebbet, se többet követelni tőled mint amit a szak elvár.

Én pont azért megyek levelezőre, mert így sokkal jobban be tudom osztani az időmet (előtte-mellette már most is OKJ-t végeztem/végzek), valamint jóval több időm lesz így tanulni, edzeni és a számomra fontos ügyeket intézni, mintha minden áldott nap be lennék táblázva.

Sajnos mi nem tudtuk meg ennyiből, hogy miben jeleskedsz, de a lényeg, hogy olyat válassz, amivel 100%-ig szívesen foglalkoznál később is, mindig is érdekelt valamilyen szinten, piacképes, és nem mellesleg van/lesz hozzá elég pontod.

Annak semmi értelme, hogy találomra beiratkozol egy random szakra, aztán az egyetem kellős közepén döbbensz rá, hogy közöd sincs az adott területhez és egyáltalán nem csinálnád ezt szívesen.

Hiába mondják, hogy “azért végezd el, legyen belőle egy papírod” - viszont szerintem épp elég motiválatlan, megkeseredett ember dolgozik olyan szakmában, ami igazából nem is érdekli, és miért akarnál te is erre a sorsra jutni?

Informálódj, menj el az ÖSSZES számodra szimpatikus egyetem nyílt napjára, és eszerint dönts!

Ne azt nézd, hogy mennyire könnyű az adott szak, hanem azt, hogy mennyire szívesen tanulnád, mert csak ez számít!

2019. ápr. 26. 22:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Gazdasági szakok tipikusan ilyenek (kereskedelem és marketing, gazdálkodás stb.). Gazdasági informatikánan is neki mernék ugrani levelezőn. Logisztikának (“ellátásilánc-menedzsment”) is simán. Ezeken a képzeseken szombaton van a képzés, bőven elég is ezekből ennyi, nem kell nappali szak belőlük.
2019. ápr. 27. 01:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Duális képzésen nem gondolkoztál? Így nappalis lennél, de van egy fix gyakorlati helyed, ahol általában heti 2 napot plusz a szüneteket kell dolgoznod (évi 113 napot összesen). A bruttó minimálbér 65%át kapod érte nettóban, ez persze nem egy csúcs fizetés, de egy szerény megélhetésre kitelik belőle (+ ha jól tanulsz, kapsz tanulmányi ösztöndíjat mellé az egyetemtől, levelezőn nincs ilyen juttatás).
2019. ápr. 27. 09:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez egy érdekes ötlet ! Utána nézek, hogy a közelébe milyen Intézmény ad lehetőséget.
2019. ápr. 28. 20:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Az lehetséges egyébként, hogy annak ellenére, hogy állandó munkahellyel rendelkezek nappali állami vagy önköltséges képzésben veszek részt?
2019. ápr. 28. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!