Matek bsc-sek! Írnátok pár sort az egyetemről? Mennyien buknak ki stb. (Lent/
Azt se írod mire jársz, azt se írod hova jársz és azt se hanyad éves vagy...
Ja igen bukás arány? Tanárom mondta aki szegeden tanult matekot hogy 40-en kezdték a bsc-t és ebből kb 10 diplomázott le időben.
Eltén pedig ha jól tudom az első félévben kiszórják a hallgatok több mint felét. Tehát ha nem BME, ELTE szintű a matekod akkor ne sokat várj.
Szia! Én ez ELTE matek szakára járok, most vagyok elsőéves. Viszont előtte jártam 3 félévet a Corvinus GM szakára, onnan jöttem át... Hát ahhoz képest ez iszonyatosan kemény, sokkal nehezebb, bár erre számítottam.
Ha nagyon lelkes vagy, tehetséges, és szorgalmas, akkor viszont nincs félnivalód. És a plusz 17 kredit azért arra utal, hogy tényleg érdekel. :)
Pontos számokat nem tudok, de kb. 100-an kezdtük, és most 70-80 ember van még időben, vagy egyáltalán a szakon így 2. félévben. Nem jellemző a szivatás, egyszerűen csak tényleg nehéz... Persze ismerek olyanokat, akiknek nem, de hát ők egészen máshogy tanulták a matekot középiskolában (más tanrend szerint), én csak faktos voltam, és emelt szintűztem.
Remélem, tudtam segíteni, és ha van még bármi konkrét kérdésed, szívesen válaszolok privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!