Szükséges felvennem "Kereskedelem és Marketing" egyetemi szakhoz matematika fakultációt? (BGE)
Nem szükséges, de nagyon hasznos! Nem tudom, most hogy alakulnak a faktos/nem faktos matek anyagok, de azért a nagyon erős matek fontos egy közgazdász szakra.
(Én pont erre a szakra jártam, és matek faktos is voltam.)
Ha túl sok, töröld valamelyik másik faktodat.
Köszi a választ, ez valóban jó ötlet!
Abban esetleg tudtok segíteni, hogy a BGE KVIK karján, vagy a KKK karján körülbelül milyen arányban vannak matekórák?
Úgy érzem, hogyha esetleg az előadásaim 50-60%-át valószínűségszámítás és analízis teszi ki, akkor bizony bármi áron le kell tennem azt az emelt matekot, ellenkező esetben azonban lehet, hogy jobban elboldogulnék egy középszintű matekkal.
Dehogy. Nincs túl sok matek. Nézd meg a minta tantervet: [link]
Igazából van egy “matek” nevű tantárgy, 1 vagy 2 félév, már nem emlékszem. Ez nehéz volt, de nem igazán a középiskolás anyagra épít. Simán lerakod akkor is, ha alap matekra jársz gimiben.
És van statisztika. Ez durva. (Imádtam!!) Ez meg annyira más, mint a középsulis matek, hogy emiatt tényleg felesleges faktra járnod szerintem. Mindent nulláról tanultok majd. Kb ennyi a matek a kermark szakon.
Viszont amerre a világ és a marketing/kereskedelem tart a valós életben: matek, matek, és még több matek. Gépi tanulás (= emelt matek), deep learning (szintén), ehhez kapcsolódóan big data stb. Nagyon felértékelődik a matek szerepe a jövőben.
Plusz, a marketing nagyon fontos része a logisztika, az meg tömény matek. Stb.
A matek egy nagyon hasznos skill, ezért is ajánlgatom az emelt matekot gimiben. De szigorúan a kermark szakon alig van olyan “igazi” matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!