Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Színtévesztőként ne is kezdjek...

Színtévesztőként ne is kezdjek informatikai képzést?

Figyelt kérdés
2019. márc. 29. 20:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Informatikus vagyok, és színtévesztő, bátran állítom, hogy a max centis ellenállásról a hangyányi színkódokat probléma nélkül olvasom le, túl van misztifikálva a színtévesztés. Pont ilyen hülyeség, hogy probléma nélkül van B-s jogsim, de ha buszt, vagy teherautót akarnék vezetni, akkor halom különleges engedélyre lenne szükség a színtévesztés miatt, pedig a Scaniából is ugyanolyan piros a jelzőlámpa, mint egy Suzukiból.
2019. márc. 30. 07:24
 12/22 anonim ***** válasza:
Elektronikai műszerész, villamosmérnök képesítésem van. 8 éven keresztül évente legalább egy színtévesztés tesztet csináltak velem. Sok évvel később kiderült, hogy színtévesztő vagyok. Semmiben sem akadályoz
2019. márc. 30. 12:12
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Vannak itt kamu válaszok. Elektronikus műszerész képzésre be sem jutsz színtévesztokent. Az iparban a mérnökök meg gépeket raknak össze. Ott tudni kell a színeket. Nálunk a cégnél a színtévesztés kizáró ok. Fontos, hogy tudd melyik a földelés...stb.
2019. márc. 30. 12:23
 14/22 anonim ***** válasza:

"Az iparban a mérnökök meg gépeket raknak össze"

Multik 90%-nál (ez tipp volt, az ~5 gyárban ahol eddig megfordultam, egyikben se volt gépépítés téren nagy volumenű munka) ezt külsős gépéptítő cég csinálja, gépészek és villamosmérnökök, elektrotechnikusok, stb...

Nem informatikus munka, és itt informatikáról van szó. Valamit nagyon keversz.

2019. márc. 30. 18:08
 15/22 anonim ***** válasza:

Villamosmérnök vagyok, beágy terülten, színtévesztő. Soha a büdös életbe nem akadályozott semmiben, sőt csak nem is hallottam róla hogy hátrányt jelentene.

Kézzel fogható dolgoknál tökmindegy milyen színű vezetékeket látsz, ha már 30-40 van egymás mellett, te nem a színt fogod nézni, hanem a csatlakozási pontokat. Ugyanígy, ha kábelt csinálsz valamihez, a jó pinkiosztás végett a végén multiméterrel kisípoltatod, hogy jól kötötted-e be..

Ha programozok, ott meg abszolút nem látom, mihez kéne. GUI készítésen, LED színkeverésen kívül máshol nem nagyon kell színeket használni.

2019. márc. 30. 18:19
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Akkor nem vagy villamosmérnök és sose dolgoztál olyan helyen. Egyáltalán nem mindegy milyen színű vezeték kötsz. Egy nagyobb munkánál ez létfontosságú. Nagy mérnök lehetsz, ha ezt nem tudod. Sok Itt a kami ember...
2019. márc. 30. 20:53
 17/22 anonim ***** válasza:
45%
Veled ellentétben én már túlléptem a multis "gépösszerakói munkán", ahol mérnököket technikusként/karbantartóként alkalmaznak, azaz gyakorlatilag üzemmérnöki tákolásra fognak be. Én fejlesztek, bocs. Még ha ez messze is áll a nagy mérnöki munkától... :)
2019. márc. 30. 22:23
 18/22 anonim ***** válasza:
A fejlesztéssel is építessz barátom. Karbantartók nem fognak nagy frekvenciás teszt gépeket összerakni....És ott a megtervezésnél barátom belehalnál .
2019. márc. 30. 23:44
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Kezdő mérnök sem..

Azt se tudják mi mi. De a lényeg az h nagyon kell a színeket látni az iparban.. aki mást mond sose dolgozott.

És ahogyan mondtam az informatikus meló tág fogalom. Lehetsz iparin hálon weben stb. Még hálózatoknál is kell a szín kábel építésnél. Jó jó le lehet tesztelni h jó e. De szerinted alkalmazni fognak ha 2 órába telik összerakod? Ugyan már.

2019. márc. 30. 23:48
 20/22 anonim ***** válasza:

Egyébként nem értem miért kellett ide keverni a a villamosmérnöki meg holmi villanyszerelő melókat a gyárból amikor mérnökinfóról szól a kérdés.

Meg amúgy is, most cáfolta itt egy színtévesztő villamosmérnökis, szerintem innentől felesleges erőltetni.

Nem lesz a kérdezőnek nagy hátránya ha mérnökinfós lesz. Hálózattelepítésnél sem értem miért olyan fontos.

Ennyi erővel a programozáshoz is kell, mert a netbeans/eclipse meg a notepad++ a hasonló/ugyanolyan kódokat kiemeli színekkel, meg mutatja hogy egy-egy method/div (vagy bármi) hol kezdődik meg végződik..

Teljesen elenyésztő az oka, ami miatt hátrányban lenne valaki színtévesztőként.

2019. márc. 31. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!