Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE-GTI pénzügy vagy BCE-GTK...

ELTE-GTI pénzügy vagy BCE-GTK nemzetközi gazdálkodás?

Figyelt kérdés
Elsősorban a pénzügy érdekel, és mivel a Corvinus gazdasági területen a legjobb, ott jelölném meg a pénzügyet első helyen, a kérdés a B-tervre vonatkozik. Érdemes a jobb intézményt választani akkor is, ha csak másik szakra kerülnék be, vagy inkább tartsak ki a szak mellett akkor is ha így gyengébb/újabb intézménybe kerülök?

2019. márc. 15. 16:29
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
A BCE a közgáz, az ELTE első közgázos évfolyama még ki sem futott, nem tudhatod, mit várhatsz tőlük, én nem kockáztatnék. Egyébként eddig mindig több pont kellett az NG szakra, mint PSz-re, ha már nincs is így, van belső statisztikám arról, hogy az átlag (nem a minimum!) 15-20 ponttal nagyobb az NG szakon.
2019. márc. 15. 20:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Akik írnak ide ELTE GTI-sok mindig pozitívat írnak a szakról, nem tudom miből gondolod, hogy az ELTE-n gyengébb a képzés.
2019. márc. 15. 21:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül az oktatás minőségére gondolok, hanem arra, hogy mivel új az intézmény, még nincs neve a munkaerőpiacon, nem szerepel rangsorokban, nincsenek annyira kiterjedt vállalati kapcsolatai, diákszervezetei, közösségi élete stb. Ettől függetlenül a képzés lehet színvonalas, én sem hallottam ilyen téren rosszat róla, de a Corvinus már egy bejáratott brand és többet érhet az ottani diploma, már csak a presztízs miatt is.
2019. márc. 15. 21:47
 4/6 anonim ***** válasza:
50%

Az ELTE-vel kapcsolatban tévedtek.

Az ELTECON az egyik legjobb és leghíresebb magyar közgazdasági képzés, külföldön is ismerik: [link]

Azzal is tisztában van mindenki, hogy az ELTE gazdasági kara valójában ex BME gazdasági kar: [link]

Kérdező a kettő közül bármelyikre mehetsz, csak nem értem, ha a pénzügy érdekel, miért nem psz szakot célzol meg a Corvinuson?

2019. márc. 16. 06:07
 5/6 A kérdező kommentje:
"mivel a Corvinus gazdasági területen a legjobb, ott jelölném meg a pénzügyet első helyen, a kérdés a B-tervre vonatkozik"
2019. márc. 16. 09:10
 6/6 anonim ***** válasza:
19%
Erre így nehéz válaszolni, de én a Corvinus gm-et céloznám meg másodiknak, az ELTE előtt.
2019. márc. 16. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!