Mennyire gond, ha egyetemen nem tanítanak C nyelven programozni?
Később mindenképp programozóként szeretnék dolgozni, mert nagyon érdekel és a szabadidőmből is sokat szánok a fejlődésre.
Viszont a mi egyetemünkön nem tanítanak C nyelven programozni (se C# se C++).
Leginkább Java-t erőltetik mint programozó nyelv. (Text based app és mobil appok)
De ezek mellett vannak tárgyaim ahol HTML+CSS-t tanuluk, illetve majd adatbázisoknál MySQL. (Most ne térjünk ki arra, hogy mi programozó nyelv és mi nem, szimplán csak sorolom amiket tanulunk leginkább.)
Szerintetek elég lehet a munkaszférában az ezekhez tartozó tudás? Java, HTML+CSS, MySQL
Vagy mindenképp ajánlatos mégegy nyelv elkezdése?
Egyelőre még nincs elképzelésem, de leginkább a mobil app fejlesztés érdekel illetve még a webfejlesztés.
De gondolkoztam még a cyber sec-en mint programozás, bár az megint más.
Ha elengedhetetlen mégegy nyelv, az melyik lenne az, amit érdemes lenne itthon elkezdenem?
De gondolkoztam még a cyber sec-en mint továbbtanulás*
Elírtam.
Már egyre kevesebb helyen tanítják, és általában a javát nyomják.
Viszont ha alkupozíciót akarsz, akkor érdemes megtanulnod, mert már most hiány van c++ programozóból. Nálunk is hónapokig hirdettek egy fejlesztői állást, mert senki nem tudott és nem is akart ebben programozni, viszont beágyazott rendszer van még bőven, amit ebben kell fejleszteni.
C#-ot ne keverjük ide.
C nagyon robusztus nyelv, és ma már kevésbé keresett, mint a C++, persze bajod nem lehet, ha megtanulod. De ha a kettő közül választasz, akkor C++.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!