Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez a kombináció elég? SOS!...

Ez a kombináció elég? SOS! VÉLEMÉNYEK!

Figyelt kérdés

Tehát arra gondoltam, hogy itthon elvégeznék egy okj-s szakot (tehát lenne egy szakmám). De ezzel a szakkal külföldön szeretnék dolgozni (Németország), de a nyelvet nem pl germanisztika egyetemi szakon végezném, hanem mondjuk csak megcsinálnék egy felsőfokú nyelvvizsgát, és miközben a szakomat végezném pl nyáron, vagy a szakom elvégzése után kimennék külföldre jól megtanulni a nyelvet, mert lenne rá lehetőségem.

Elég lesz úgy, hogy egy szakma + egy felsőfokú német nyelvvizsga papír (de ott lenne a bizonyíték, hogy jól beszélek németül, mert ugye addig maradnék külföldön, míg folyékonyan nem tudoma nyelvet)? Vélemények?

2010. júl. 2. 12:07
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha jol ertelmezem a kerdesed, azt akarod tudni, h kinn eleg lesz-e a felsofoku nyelvvizsga. Hat szerintem ott nem lesz ra szukseged. Alapnak veszik, hogy ha ott vagy, es dolgozni akarsz, akkor beszelsz nemetul. Ugyis kiderul rogton az elejen, milyen szintu a tudasod.

A szakmat pedig okj-s papirral nem tudom mennyire ismerik el. Gondolom szakmatol is fugg. De a tapasztalat fontosabb, hasznosabb, mint a papir.

2010. júl. 2. 14:28
 2/3 anonim ***** válasza:
Okjs papírhoz ki lehet váltani az Europass bizonyítványt. Így elismerik.
2010. júl. 17. 08:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, mindenképp kérdezz rá a képzőcégnél, hogy az adott képzés végeztével kiváltható-e Europass! A felsőfokú teljesen elég, de ez persze függ attól, hogy hol teszed le. Ajánlom a Zwanzig weniger eins c. tankönyvet a szókincs megszerzéséhez, a Pons német nyelvtanos könyvet a-z-ig tanulmányozni és próbálj minél többet németül filmet nézni, olvasni! Egy hónap alatt készültem fel így a nulláról középfokra tanfolyam nélkül, ha mellette jársz valahova, tuti a siker! Sok szerencsét a munkához!
2010. júl. 17. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!