Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Azt közzéteszik, hogy egy...

Azt közzéteszik, hogy egy adott képzésre hány ponttal hány diák jutott be?

Figyelt kérdés

2019. febr. 25. 09:06
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
A felvin meg tudod nézni, hogy hány diákot vettek fel. A ponthatár is ott van.
2019. febr. 25. 10:33
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem ez volt a kérdés...

Nem az érdekel, hogy egy egyetem adott szakára 400 pont volt a ponthatár és 100 diákot vettek fel, hanem: hogy a 100 felvett diák egyénileg hány ponttal jutott be. Nyilván van közte, aki 400 ponttal (mert az volt a ponthatár), de hányan voltak 400 pontosok, továbbá a többi (minden egyes felvett) diák hány ponttal jutott be. Érthető most már a kérdés?

2019. febr. 25. 13:51
 3/9 anonim ***** válasza:
26%
Ha 400 pont volt a ponthatár, akkor egy 400 pontos volt, a többi felette. Érted? Hallottál már arról, hogy működik a rendszer? Ilyen statisztika meg nincs.
2019. febr. 25. 14:44
 4/9 anonim ***** válasza:
51%
Kérdező:ha valaki normálisan választol a -te nem teljesen érthető- kérdésedre, illik normálisan válaszolni.
2019. febr. 25. 18:16
 5/9 A kérdező kommentje:

Miért, nem normálisan válaszoltam? Mi nem tetszett benne? :O

Az más kérdés, hogy lepontoztam, mivel olyat mondott, amit eddig is tudtam, tehát számomra nem volt hasznos a kérdés.

#3 Ez esetben a kérdésemre ami úgy szól, hogy "Azt közzéteszik, hogy egy adott képzésre hány ponttal hány diák jutott be?" A válasz az, hogy "nem, nem létezik". Mit kell ezt túlragozni? Igen, ismerem a rendszert. Tudom, hogy hogy születnek a ponthatárok, de ehhez mi köze a kérdésnek? (Jut eszembe, kedves #4-es, nem tudom, észrevetted-e a #3-as válaszoló stílusát az enyémmel szemben. Neki miért nem szóltál?) Arra voltam kíváncsi, hogy hogy oszlik meg egy adott szakra jelentkezők pontszáma. Pl. hányan kerülnek be kirívóan magas pontszámmal (pl. ahol 400 pont a ponthatár, volt-e és ha, igen, hány embernek, mondjuk 450 pontja stb.). Egyébként az nem igaz, hogy "ha 400 a ponthatár, akkor 1 embernek volt annyi és a többi felette volt", mert (100 fős kapacitás esetén) akár mind a 100-nak lehetett épp 400 pontja. Persze nyílván nem sok erre az esély, de az simán lehet, hogy 10-20 főnek volt ennyi. De persze ezt nem tudhatjuk, ezért voltam kíváncsi ilyesmi jellegű statisztikára. De hát ha nincs, akkor nincs. Elfogadtam (biztos államtitok :D) Ennyi. Pont.

2019. febr. 25. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:
13%

Ezek szerint nem ismered a rendszert.:)

Ha egy szakra 50 embert vehetnek fel maximum és 100-an jelentkeztek, akkor az 50. ember pontszáma a ponthatár, de ha 50.,51. és 52. embert pontszáma megegyezik, akkor a 49. embernél húzzák meg a határt.

2019. febr. 25. 21:15
 7/9 anonim ***** válasza:
76%

"Ha egy szakra 50 embert vehetnek fel maximum és 100-an jelentkeztek, akkor az 50. ember pontszáma a ponthatár, de ha 50.,51. és 52. embert pontszáma megegyezik, akkor a 49. embernél húzzák meg a határt."

Ez így önmagában igaz, de attól még lehet, hogy mondjuk a 48. és 47. embernek is annyi pontja volt, mint a 49.-nek. :) Tehát az nem igaz, hogy csak egy ember kerülhet be a ponthatár pontszámával, hülyeség.

2019. febr. 25. 22:29
 8/9 A kérdező kommentje:

És én mit mondtam? :)))))

Én azt mondtam, hogy

1. Egy szakra 100 fő a keret.

2. Egy szóval sem mondtam, hányan jelentkeznek.

3. Ha 400 a ponthatár és 100 főt vesznek fel, akkor matematikailaig igenis lehet 100 főnek 50 főnek 20 főnek vagy akár csak 1 főnek 400 a pontja (101 főnek nem, de én ezt nem is mondtam).

4. Mieleőtt még ezt is leírnád ( :)))))) ): ha a 100 fős a kapacitás, a 81. jelentkezőnek 405 pontja van, a 82. embertől számítva pedig 20 embernek 400 pontja van (már csak 18 ember férne be), akkor persze nem 400 lesz a ponthatár, hanem 405. Aminek az a következménye, hogy pótfelvételin lesz 18 hely. Vagy akár fizetősön. Juhé, ezt is megtudtuk...

Nem tudom, mit kell rákontrázni állandóan. Mondok valamit 'azt te meg bele okoskodol. Ha ettől okosabbnak érzed magad, hajrá, de kezd fárasztó lenni. :)))))))

2019. febr. 25. 22:33
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm 77%-os.
2019. febr. 25. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!