Mit érdemes elkezdeni tanulni 28 évesen?
Úgy alakult az életem, hogy gimnázium után dolgoznom kellett, közben jártam egyetemre, de nem tudtam összeegyeztetni a munkával, így nem is végeztem el és nem is tetszett az a szak. Lassan (néhány éven belül) viszont szeretnénk családot alapítani a párommal. Emiatt is szeretnék olyan munkát, amiből jövőt tetemthetek magamnak és a családomnak. Igen, tudom előbb is gondolhattam volna erre, de most nem akarok ezen keseregni az csak visszahúzna. Angolul társalgási szintén tudok, de szeretnék majd nyelvvizsgát. Jelenleg inkább OKJ-ben gondolkozok.
28/L
Tudom, hogy első sorban az anyagiak érdekelnek, de azt érdemes tanulni amit szeretsz csinálni. Diploma nélkül itthon úgyis csak több állással tudsz magadnak biztos egzisztenciát teremteni, OKJ-vel is fogsz munkát kapni, de hamar eléred a "plafont". (nekem sincs diplomám, OKJre mentem, de egyetem lesz a vége...)
Azt ìrod jártál egyetemre: ha a népszerű egyetemek és szakok egyike volt akkor nyugodtan beírhatod önéletrajzba. Ha megkérdezik miért nem végezted el akkor mondd meg hogy családi okok miatt félbehagytad de majd szeretnéd folytatni. Így lesz egy átlagosan fizető munkád kényszertanulás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!