Van-e még lehetőségem, vagy túl késő?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy továbbtanulás szempontjábol a gépeszmérnöki, vagy a mechatronikai mérnök érdekelne. A problémám az, hogy van még hátra két évem és eddig nem foglalkoztam a tanulásra, link voltam, de most elszeretném kezdeni a matek, illetve a fizika tanulást keményen és, hogy esetleg, ha most belehúzok, akkor mindkét tantárgy meglehet-e emelt szinten, így, hogy eddig nem tanultam, mérnök ismerősömhöz mennék , úgymond felzárkózni.
Gimnáziumba járok és általában 3-as voltam mindkét tantárgyból.
Közeleg a fakt választás és tanácstalan vagyok ebből a szempontból.
Igen, a trehányság nagy szerepet játszik a jegyeimben, de nagyon bizonytalan vagyok, hogy sikerülhet, jó kepességem van szerintem, csak már a tanároknak van egy benyomásuk rólam. A matektanárunk nagyon rossz nem tudja rendesen elmagyarázni az anyagot Ő egyben a fizika tanárunk is és nagyon rossz.
Köszönöm a válaszod.
Nem lehetetlen, de nagy elszántság kell hozzá!
Ha 3as vagy, akkor valószínűleg nincsenek túl erős alapok. Az elejéről kell kezdeni, szisztématikusan végigvenni mindent. A mérnök ismerős aki önkéntes alapon segít szerintem ide kevés lesz, így h a suliban sincs jó tanár.
Szerintem keress magántanár már most, ha anyagilag ez nagyon megterhelő számodra, próbálj olyat találni aki online tanít. Van, aki egyetem mellett tanít, az pl nagyon jó lehet, mert ő tudja, mi kell neked az emelthez, hisz ő is nemrég írta.
Ha tényleg akarod, kitartó vagy, akkor meg lehet csinálni, hiszen van meg 2 éved!
Én drukkolok neked.
Okés, akkor van remény és tényleg beleadok mindent. Akkor marad a gépészmérnöki, ha sikerül. Szerintem is jobb, ha egy ember egy valamiben jó, de abban probáljon a legjobb lenni.
Köszi a sok infót, sokat segített.
Mechás válaszolónak:
Melyik Egyetem volt? Ennyire gáz? Akkor rosszul választottam? Vagy két szakot vigyek egyszerre kis csúszással?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!