Akik műszaki menedzseren tanul BME-n (vagy OE-n), milyen nehéz a matek? Középszíntű matekkal végigvihető?
Figyelt kérdés
2019. febr. 15. 18:59
1/5 A kérdező kommentje:
J még az ELTE-sről is szeretnék tudni hogy milyen?
2019. febr. 15. 19:10
2/5 anonim válasza:
Attól függ, mennyire megy/ment a középszintű matek. Feltételezem, a középszintet az érettségidre érted.
3/5 anonim válasza:
Ugye a középszintű matek, de még az emelt szintű is masszívan ókori matematikát takar, kevesebb mint 10 matematikusról elnevezett tétellel. Vicc alsó kategóriája a matek érettségi. Még, ha +95%-ra is írod meg az számomra semmit nem mond a tudásodról.
4/5 anonim válasza:
Így van, ahogy #3-mas mondja, még azt se nagyon lehet megítélni belőle, hogy jó képességű vagy-e a matekhoz. Ha még faktválasztás előtt állsz, akkor minden képpen menj matekta, még ha nem is akarsz középszinten érettségizni, egyetemen nagyon hálás leszel. Mert az egyetemeni matek első félévben nem több, mint az emelt szintű középiskolai ismeretek kibővítése, de ha az se megy, akkor bizony nehéz lesz. Az a szomorú, hogy nagyon sokan jönnek úgy, hogy még a középszintű érettségivel is szenvedtek
5/5 anonim válasza:
Én OE-re járok. Középszintű érettségivel jöttem egyetemre, előtte nem tanultam faktos anyagot. Egyetemen a matekom elsőre meglett, ráadásul négyesre. Teljesíthető a matek, viszont le kell ülni és gyakorolni, átnézni mindig az előző óra anyagát, akár szaktársakkal együtt, mindenki mond hozzá valamit és így könnyen teljesíthető. A gyakorlati rész így nem olyan vészes, viszont az elméleti anyag (nálunk legalábbis) rengeteg és nagyon tömény , ahhoz viszont kőkemény seggelés kell. Magadnak kell eldönteni ezek mennek e így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!