Egy gyógyszerésznek patikában 1 hónapos gyakorlatért mennyit fizetnek?
Helye válogatja.
Tobb ismerosom is kapott fizut, rendre kisebb varosban (de varosban es nem lepukkant faluban) levo patikaban, mert nem talalnak oda gyogyszereszt, de jo beveteluk van.
Van olyan akinek 60 ezret adtak dgy boritekban, volt akit vmi kisegito munkatarsnak vettek fel es rendes bert kapott...
Sajnos (es gerinctelen mocskos dolognak tartom figyelembe veve h mennyit keresnek a patikatulajok) ez csak x<10 ismerosomre igaz, a tobbszaz gyogyszereszhallgatobol, akit ismerek.
(Én nem tartom "gerinctelen, mocskos dolognak", mivel a gyakorlatosok általában legalább annyi befektetett munkát, odafigyelést és ellenőrzést igényelnek, mint amennyi munkát elvégeznek, vagyis nem teremtenek hozzáadott értéket, ami jövedelmet érdemelne. Szerintem aki már elérte a "túloldalt", az oktatói és ellenőrzői szerepeket, ezt már jól átlátja. Egyetemistaként még nekem is rosszul esett, ha nem kerestem pénzt a gyakorlaton, míg valaki igen, de azóta már bővült a világlátásom. :) )
Nos... a harmadeves gyakorlatom ugy nezett ki, hogy egy forgalmas patikaban ott volt egy gyógyszerész, aki vagy a vezetői feladatokat látta el, vagy expediált, két szakasszisztens, akik folyton expediáltak, egy asszisztens, aki árut vett át, vagy árufeltöltött etc, és én, aki folyamatosan magiztam.
Volt olyan nap, amikor 15 magi is bejött, de 10 az mindig volt, mire reggel beértem, általában 2-4 magi várt.
A másik gyógyszerészük szabin volt.
Ha én nem lettem volna, fogalmam sincs, hogyan oldják meg a helyzetet, sanszosan helyettessel, akinek egy vagyont fizetnek ki, de szerencsére ott voltam én, és folyamatosan magiztam vagy laboráltam. Megmutattam a végeredményt és ennyi dolga volt a gyógysterésznek vele.
Nem figyelt oda a munkámra, mindent magamtól csináltam...
Eleinte (harmadév utáni gyakom végéig) semmi bajom nem volt azzal, hogy nem kapunk fizetést... aztán bővült a világlátásom ;)
Nekem ne mondja senki, hogy miután napi 10 magit megcsináltam egyedül, segítettem árut pakolni/átvenni, expediálni, és lelkiismeretesen ledolgoztam a 8 órámat minden nap, nem érdemlek valamennyit.
Nem azt kérem, hogy fizessék ki egy gyógyszerész fizetését, sőt, a felét sem kérem. Megkockáztatom, ez nem is a pénzről szól a hallgatók felől. Az utolsó munkanap végén egy laza borítékkal, ami tartalmaz pl nyomorult 50 ezer forintot, de ha annyit sem, legalább egy "haverom itt voltál örültünk neked ne rohadj meg deákot" (húszast), egy JELKÉPES összeget azért kaphattam volna.
Levontam a következtetést, ha lesz patikám, vagy cégnél helyezkedem el, én azért megköszönöm a hallgatóknak a munkájukat, nem dolgoztatom ingyen őket, fárasztó a tanévük, biztos örülnek egy jelképes összegnek.
Ugyhogy igen, gerinctelen dolognak tartom, MERT bővült a világlátásom. Igenis VANNAK, akik végeznek termelő munkát a gyakorlaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!