Milyen OKJ-t érdemes elvégezni egy lánynak?
#1: a kozmetikus állás fizetsz a gyakorlati helyért. A klientúrát kiépíteni utána több év.
Mi érdekel? Kezdjük ezzel ..
Munkaviszonyban vagy vállalkozói formában gondolkodsz?
Ha munkaviszony, közigazgatás, vagy versenyszféra?
Hát ilyen nem nagyon van. Ha irodai munkával jól akarsz keresni, akkor valami magasabb szintet kell hoznod, amit egy sima okj-vel nem fogsz tudni elérni. A másik, hogy az irodai dolgozók jönnek-mennek. Ha leépítés vagy bármi van a cégnél akkor bűntudat nélkül rúgnak ki bármikor, szóval azt sem lehet mondani, hogy akkora jövője lenne.
Kicsit gondolkodj még ezen.
Te is sokat akarsz keresni semmi, vagy nagyon kevés munkával?
Akkor Te nagyon szép lehetsz. Okos nem, mert akkor egyetemre akarnál menni. ERGO egy szép buta/átlagos csaj lehetsz=?
#6-os, nekem van több bölcsésszar ismerősöm, aki az invitelnél dolgozik adatrögzítőként diplomával :"D Akkor most hogy van ez :D ?
Sőt, van olyan ismerősöm is, aki szintén bölcsésszarként végzett, jelesre diplomázott, és olyan munkát tölt be az OTP-nél, amihez egyébként a sima retekségi is elég lenne :D
Én főiskolás vagyok [bölcsésszar], de van egy okjs képzésem, angol felsőfokúm és egy japán közepem, de a japán nyelvtudásomat inkább hanyagoljuk... és irodavezetőként dolgozom, még diploma sem kellett, mint látod, és nem az alja munkát végzem. Továbbá folyamatosan képzem magam: webprogramozást tanulok, illetve gondolkodok még azon, hogy befejezem a szoftverfejlesztő okj-t, amit elkezdtem :)
Amúgy a legtöbb bölcsésszar még informatikát sem tanul az egyetemen. Hogy lehetne berakni őket irodába, mikor egy office-t, excelt, access-t, sway-t, powerpointot, komolyabb munkahelyen. pl. egy normális szkriptnyelvet nem ismer??
Hidd el nekem, hogy néhány okj-s képzés többet ér, mint a legtöbb bölcsésszar diploma!
#removebölcsésszar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!