Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy tudnám teljesíteni az...

Hogy tudnám teljesíteni az alábbiakat? 50 tétel megtanulását és szépirodalom olvasását munka mellett? Továbbá ott van a portfólió is, amit még be kell fejeznem.

Figyelt kérdés

25 nyelvészeti és 25 irodalmi államvizsga tételről van szó. A portfólió kell az egyetemre is, és azután a minősítéshez is egy másik.

Mellette iskolában dolgozom. Általában 16.00 óra után érek haza. Időm lenne tanulni, de akkorra már szellemileg elfáradok, energiám nem sok marad. Egyszerűen nem találom a módját, hogy tudnék munka mellett tanulni.

Mit tanácsoltok?

Fizetetlent nem tudok kivenni, mert egyedül lakom és nincs, aki támogatna. A suliban néhány napot adnak majd vizsgák előtt, de az nem elég nekem.

2019. febr. 8. 14:20
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

De, kaptál válaszokat!

1. Tömöríts! (De már államvizsgáztál egyszer, tudod te is, hogy a 30 oldal/tétel irreális!)

2. Igen, tudjuk, hogy nehéz, de csak az a módja, hogy nekiállsz tanulni! Ha nem este, hétvégén! Ha nem veszed rá magad, akkor halasztanod kell. Más útja nincs!

3. Sokan végeznek egyetemet munka mellett. (Erről szól a levelező, a duális képzés és sokan dolgoznak nappali mellett is, ha nem is teljes munaidőben). Én is csináltam. Persze, hogy kinyúltam a végére. De megcsináltam.

4. Neked lelki problémád van. Azt sulykolod magadban, hogy nem fog menni! Rázd meg magad, és állj neki! Ha csak egy egész keveset is, de haladj minden nap! (Én pl. volt, hogy az alvás előtti fél órás-órás olvasási időmet áldoztam be. Hiányzott ez a fajta kikapcsolódás, és nehezemre esett 10 után is tanulni, de nem volt más módja.)

2019. febr. 9. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!