Hogy is van ez a 2020-as érettségi pontbeszámolás? Többi lent.
Következő évben érettségizek, de már tettem két(előrehozott) közép szintű érettségit, mégpedig angolból és németből. Minden tanár azzal stresszel minket, hogy a követelmények szerint már 1 emelt és 1 nyelvvizsga kötelező lesz. Ami ugye azt jelenti, hogy ezekre nem jár majd plusz pont, így minimum egy másik emeletet is kellene tenni. Ráadásul a B2 angol nyelvvizsga és az ugyanebből a nyelvből tett emelt érettségi kiüti egymást, tehát nem jár plusz pont. A kérdésem tehát a következő... C1-es angol nyelvvizsga+B2 német nyelvvizsga+angol emelt érettségi+másik tantárgyból tett emelet érettségi? Megéri ez a kombináció, vagyis jár plusz pont? Vagy inkább mit ajánlanátok?
Sajnos nagyon pánikba vagyok esve, úgyhogy már minden emberfeletti dolgokban gondolkozom... Várom olyan emberek tanácsát, véleményét, akik jártasak a témában! Előre is köszönöm!
Igazából mindenki csak találgat, nyilvánosságra még semmi nem lett hozva ezzel kapcsolatban.
De feltételezhető, hogy plusz nyelvvizsga és plusz emelt valamennyire előnyt jelent majd.
Bár ha jól tudom, ha ugyanabból a nyelvből van emelted és nyelvvizsgád, akkor a C1-re sem kapsz plusz pontot már most sem.
Én inkább másból tennék emeltet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!