Budapesti Metropolitan (METU) Gazdaság és menedzsmentre milyen nehéz bekerülni?
Nekem ez örök rejtély, hogy miért kell mindig besorolni a BGE-t ebbe a listába, mint nagy presztízsértékű diploma. Ugyan úgy a jogszabályi minimumponttal lehet bekerülni, sőt a METU-n már magasabbak a ponthatárok, ahogy néztem a felvin.
Ugyan annyit fogsz érni egy BGE gazdmennel, mint egy METU gazdmennel, mehetsz egy ssc-be valami droid """elemző""" munkára a bölcsészek mellé, ha jól beszélsz angolul. Nyilván jobb mint a gyártósoron állni. Persze lehet kompenzálni egy jó MSc-vel bármelyik egyetemet, még egy Kodolányit is. Ebben az esetben meg úgyis mindegy, mert kutyát nem fogja érdekelni, hogy a BSc honnan van.
ELTE, Corvinus: Itt már van esély egy nagy presztízsű tanácsadó céghez bekerülni (BCG, McKinsey, BIG4 management consulting divíziói), persze a mester itt is erősen ajánlott.
BME-GTK jövője bizonytalan, tudtommal a jobb oktatók csinálták meg az ELTE-GTI-t, és már csak a folyamatban lévő hallgatókat oktatják, aztán letipliznek, az újakat már nem oktatják.
"Nekem ez örök rejtély, hogy miért kell mindig besorolni a BGE-t ebbe a listába, mint nagy presztízsértékű diploma."
Azért, mert a BGE az a PSZF és a Külker összevonva, mind a kettő nagynevű, régi hagyományokkal rendelkező főiskola volt, és nagyon jól cseng a munkáltatók fülében.
"Ugyan úgy a jogszabályi minimumponttal lehet bekerülni, sőt a METU-n már magasabbak a ponthatárok, ahogy néztem a felvin."
Helyett, például. 2017:
gazdálkodási és menedzsment BCE: 447 BGE: 450
... hát barátom ez nagyon nem minimum pontszám...
"Ugyan annyit fogsz érni egy BGE gazdmennel, mint egy METU gazdmennel"
Lóf.szt. A BGE az egyik legjobb gazdasági diploma, minden munkáltató szívesen látja. Az egyik legnagyobb multi stratégiai osztályán dolgoztam, és háromféle ember volt: BCE, BGE és PTE-GTK. METU stb. – el se jut ideáig.
"mehetsz egy ssc-be valami droid """elemző""" munkára a bölcsészek mellé, ha jól beszélsz angolul."
Helyett egy BGE-vel simán besétálsz a legnagyobb multikhoz is. (Komolyan nem értem, akinek fogalma nincs az egészről, az minek osztja az észt?!)
"ELTE, Corvinus: Itt már van esély egy nagy presztízsű tanácsadó céghez bekerülni (BCG, McKinsey, BIG4 management consulting divíziói), persze a mester itt is erősen ajánlott."
Ez tény és való, de nem ez volt a kérdés.
"Az egyik legnagyobb multi stratégiai osztályán dolgoztam"
Múltkor egy másik kérdésnél 10 fős kereskedelmi céget vezettél.
# 3
Te most bemásoltad az állami ösztöndíjas ponthatárt, holott nyilván tudod, hogy a költségtérítésesről beszéltem. Ne hazudozzál már ilyen nyilvánvalóan.
"háromféle ember volt: BCE, BGE és PTE-GTK"
Aha, persze. Gondolom BME, SZTE meg ELTEcon emberkéket kitiltogatták a hr-es kislányok, mert gagyibbak, mint a BCE. Na hagyjad már magadat :D
"Helyett egy BGE-vel simán besétálsz a legnagyobb multikhoz is."
SSC-je, BSC-je nem a legnagyobb multiknak van? Tudod te egyáltalán, hogy miről beszélek? Nagy multiknak nincs droid munkája? Ha ennyire érdekel, pont most került be ismerősöm NAGY MULTIHOz A NAGY NAGY BGE diplomával Tax Analyst húdemenő munkakörbe
amit csinál:
fkeres függvénnyel összezanzásít spreadsheet-eket, alap pivot táblákat csinál, és ezt töltögeti fel valami belső rendszerbe
HÚ MEKKORA MENŐ KREATÍV POZÍCIÓ, EZT CSAK BGE-n TANÍTJÁK
Amúgy a Corvinus-ra járok, és már rohadtul elegem van a sok beképzelt BGE hallgatóból, pedig állítólag mi vagyunk a legnagyobb sznobok. Én látom, hogy nekünk milyen lehetőségeink vannak, és szerintem jobb, mint egy bge-esnek.
Utálom, hogy mindig elkezdik, hogy "amúgy tudod, hogy a mi egyetemünk is van olyan jó, mint a corvinus :):) sőt jobb, gyakorlatorientáltabb :):) a tiéteket már csak a neve tartja fent, de amúgy az sem, a multik jobban szeretik a BGE-t :):)" Kissebbségi komplexusos majmok :D
#7: "Amúgy a Corvinus-ra járok, és már rohadtul elegem van a sok beképzelt BGE hallgatóból, pedig állítólag mi vagyunk a legnagyobb sznobok. Én látom, hogy nekünk milyen lehetőségeink vannak, és szerintem jobb, mint egy bge-esnek."
1) A BCE-s hallgatók tényleg nagyon nagyképűek. Ez tény.
2) Szerintem is jobb csengése van a BCE-nek, de a BGE sem rossz. Ez is tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!