Melyek a "leghumánosabb" gazdasági szakok?
Érdekel a gazdasági élet, a pénzügyi/üzleti dolgok, szívesen tanulnék ilyen szakokon. Egyedül a reál tárgyak azok, amikkel nem igazán vagyok jóban... Ha muszáj persze megtanulom amit meg kell, szorgalom az van bennem, csak nagyon nem szeretem.
Van/vannak olyan gazdasági szakok, amiken nem túl sok, illetve erős a reál rész?
Köszi a választ!
Első válaszoló látom gondjaid támadnak a szövegértéssel(: Sebaj megesik. Azért megpróbáltál vicces lenni :D
Köszi egyébként! Van gazdaságin nem egy olyan ismerősöm, aki abszolút nem matekzseni és veszi az akadályokat.
Gimnáziumban ötös voltam végig matekból, érettségim négyes lett.
Eddig mérnöknek tanultam, itt annyi a gondom, hogy sokallom a reál tárgyat. De a matek zh-im meglettek és én úgy hallottam, múszakin combosabb a matek.
Gazdmen alapszak mellett könyvelőnek tanulok, és egyszerűen rosszul vagyok attól, ha valaki megjegyzi, hogy biztosan matekzseni vagyok.
Nem, nem vagyok. A számvitel matematikai része kimerül az alapműveletekben, a gazdasági függvényekhez maximum az alapderiváltakra van szükség, ami nagyon egyszerűen betanulható.
Ne aggódj, nem kell matekzseninek lenni, középszerű se leszel, legalábbis nekem a számvitel megértésével soha nem voltak problémáim, szeretnék jó szakember lenni, nem gondolnám, hogy ilyen akarat mellett középszerű maradnék.
A középszerűség rajtad áll meg a kitartásodon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!