Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyek a "leghumánosabb"...

Melyek a "leghumánosabb" gazdasági szakok?

Figyelt kérdés

Érdekel a gazdasági élet, a pénzügyi/üzleti dolgok, szívesen tanulnék ilyen szakokon. Egyedül a reál tárgyak azok, amikkel nem igazán vagyok jóban... Ha muszáj persze megtanulom amit meg kell, szorgalom az van bennem, csak nagyon nem szeretem.

Van/vannak olyan gazdasági szakok, amiken nem túl sok, illetve erős a reál rész?

Köszi a választ!

2019. febr. 1. 20:05
 1/7 anonim ***** válasza:
6%
persze: van az irodalmi gazdasági szak, meg a festészeti gazdasági szak. Ha igazi ínyenc vagy akkor a javaslom a szobrászati gazdasági szakot.
2019. febr. 1. 20:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Normálisan megérteni a gazdaságot komoly matematika nélkül nem lehet. Egymást zárja ki a kettő.
2019. febr. 1. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Egyik sem, de a kermarkot, a gazdmen-t és a nemzetközi gazdálkodást el lehet végezni úgy is hogy nem vagy túl jó matekból. de ha tényleg nagyon rossz vagy matekból pl úgy hogy egy csomót tanulsz rá és mégis egyes kettest kapsz akkor ne menj semmiképp gazdasági szakra... de sokan vannak akik mondjuk 3-as négyes érettségivel erre a szakr amennek és a matekos tárgyakon mondjuk kettessel átmennek valahogy. de valóban ha rossz vagy matekból hiába végzed el ezeket a szakokat is ilyne kettesekkel, soha nem lesz belőled jó gazdasági szakember ha nem megy a matek magas szinten, így is kapsz vele munkát de középszerű leszel.
2019. febr. 1. 22:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Első válaszoló látom gondjaid támadnak a szövegértéssel(: Sebaj megesik. Azért megpróbáltál vicces lenni :D

Köszi egyébként! Van gazdaságin nem egy olyan ismerősöm, aki abszolút nem matekzseni és veszi az akadályokat.

Gimnáziumban ötös voltam végig matekból, érettségim négyes lett.

Eddig mérnöknek tanultam, itt annyi a gondom, hogy sokallom a reál tárgyat. De a matek zh-im meglettek és én úgy hallottam, múszakin combosabb a matek.

2019. febr. 2. 11:00
 5/7 anonim ***** válasza:
HR is elvégezhető anélkül, hogy matekzseni lennél.
2019. febr. 2. 15:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Gazdmen alapszak mellett könyvelőnek tanulok, és egyszerűen rosszul vagyok attól, ha valaki megjegyzi, hogy biztosan matekzseni vagyok.

Nem, nem vagyok. A számvitel matematikai része kimerül az alapműveletekben, a gazdasági függvényekhez maximum az alapderiváltakra van szükség, ami nagyon egyszerűen betanulható.

Ne aggódj, nem kell matekzseninek lenni, középszerű se leszel, legalábbis nekem a számvitel megértésével soha nem voltak problémáim, szeretnék jó szakember lenni, nem gondolnám, hogy ilyen akarat mellett középszerű maradnék.

A középszerűség rajtad áll meg a kitartásodon.

2019. febr. 2. 18:47
 7/7 A kérdező kommentje:
#5 én is könyvelést szeretnék tanulni mesteren, ha majd tehetem (:
2019. febr. 2. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!