Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Esti iskolában lehetséges,...

Esti iskolában lehetséges, hogy csak 5 tantárgyat kell tanulni vagy valamit benéztem?

Figyelt kérdés

Persze majd ha biztos vagyok benne, hogy szeretnék jelentkezni, érdeklődök az iskolánál, de még csak gondolkodtam rajta.

A hozzánk legközelebb eső esti iskoláról olvasgattam egy kicsit és azt írták, hogy "kötelező vizsgatárgyak: matek, magyar, történelem, angol vagy német. Választható vizsgatárgyak: informatika, biológia, kémia, fizika, földrajz." Én ezt úgy értelmezem, hogy van alapból 4 tantárgy, a töri, a magyar, a matek és a nyelv és ezen kívül a választható közül kell választani 1-et és akkor összesen 5 tantárgy van. Ez nagyon jól hangzik, de elbizonytalanodtam, hogy ez lehetséges, vagy valamit félreértelmeztem? Mert nézegettem más esti órákat, ott van vagy 7-8 tantárgy is.

2019. jan. 29. 17:38
 1/7 A kérdező kommentje:

*más esti iskolákat

elírtam

2019. jan. 29. 17:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez nem az órarend, csak a vizsgatárgyak felsorolása.

A kettő nem zárja ki egymást.

De én olyan esti sulit ismertem, ahol utolsó évben már tényleg csak érettségi tárgyak voltak.

2019. jan. 29. 22:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Lehet. De én akkor azt nem értem, hogy érettségizni meg bármiből lehet, maximum ha nem abban az iskolában, akkor elküldenek egy másikba,nem? Mert én választottnak a spanyolt választanám, ráadásul emelt szinten (a tanulását iskolán kívül megoldom), de az nincs a felsorolt vizsgatárgyak között.
2019. jan. 30. 07:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Közvetlenül a 12. osztály elvégzése után csak olyasmiből érettségizhetsz, amit a középiskolában tanultál. Egy későbbi érettségi időszakban viszont tényleg bármiből tehetsz érettségit.
2019. jan. 30. 09:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Általában angol nyelvből szoktak érettségizni

estin

2019. jan. 30. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Vagyis spanyol nyelvből nem biztos,

hogy fogsz tudni

(az első érettségi vizsgaidőszakban)

2019. jan. 30. 14:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Tesi van ?
2019. febr. 17. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!