Vajon érdemes? Lehet? Hogyan vegyem rá a szüleimet?
Előző vagyok!! A lényeget természetesen lehagytam .:)
Szerintem nagyon jó dolog magántanulónak lenni és egy nagy butaság az, hogy ők nyomik, meg autisták. Sokkal jobban fel lehet készülni a fél illetve az évvégi vizsgákra, ha be tartasz néhány dolgot:
-összeállítasz egy rendszert a fejedbe pl:(ma 10-12ig törizek stb)
-keresel valami sportot(erre azért van szükséged, mert ha ki sem mozdulsz a házból, az aztán a leg károsabb számodra. Sport helyett az is jó ha naponta el mész sétálni egy fél órát!
-valamilyen szociális dolgot is be kell iktatni, hogy új barátokat gyűjts(ezt mindenképp vezetsd be, mert ha a szüleid látják ezt, akkor a véleményük is megváltozhat)--)a szülők félelme ilyenkor az hogy teljesen beburkolózol majd a saját testi/lelki világodba és majd elszakadsz a külvilágtól... ez ellen mindenképp tegyél, meg az előtt, hogy beszélgetnétek erről!!
-mindenképp napi rendszerességgel tanulj, kb napi 3-4 órat, mert a elszoksz elről, akkor nagyon nehez lesz erre visszaállni! Meg természetesen sokkal könnyebnek fogod érezni az osztályozót, ha folyamatában készültél fel rá, mint, hogyha az utolsó 2-3 hétre hagytad volna.
Ezeket az információkat mind tapasztalatból írtam!! :) és ezek mind beváltak! A legjobb dolog a magántanulói jogviszonyban viszont az, hogy arra szánsz több időt, amire csak akarsz. Lehet hogy ez nem iskolai dolog lesz nálad, hanem valamilyen sport, de az sem baj. Én személy szerint a fizikára szántam több időt. Szerintrm mindenképp megér egy próbát. Kérhetek egy engedélyező lapot a titkárságon! Töltsétek ki és az indoklásnál fejtsétek ki a kedves tantestületnek, hogy nem érzed jól magad ebben a közösségben. Sok sikert kívánok, és természetesen kitartást! ;)
Én 11-es vagyok, idéntől magántanuló. Nekem a suliban a közösséggel nem volt különösebben problémám, én csak simán egyedül, saját rendszer szerint szerettem volna tanulni.
Nekem nagyon megérte, sokkal több időm van, amit megtanultam helyesen beosztani, élvezem a tanulást, úgy készülök ahogy én akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!