Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Osztatlan tanári pályaalkalmas...

Osztatlan tanári pályaalkalmassági vizsga jól értem?

Figyelt kérdés

Jól értem, ugye?:

Elsőnek is jelentkezem a felvi.hu-n egyetemekre.

Az első helyen megjelölök egy osztatlan tanári szakot a Debreceni Egyetemen (mondjuk).

Ott csatolnom kell egy motivációs levelet.

Majd kapok egy behívó email-t, amelyben leírják, hogy május/június/július -ban mikor/hol lesz a szóbeli vizsga.

A vizsgára többek között magammal kell vinni a motivációs levelet.

Ha nem felelek meg a vizsgán, akkor más helyen nem is próbálkozhatom.

Ha a további helyeken is osztatlan tanárit jelölök meg, akkor az összes ugrott, mert nem feleltem meg Debrecenben?

Tanárképzésen (az óvodapedagógus képzéssel ellentétben) nincs olyan, hogy előalkalmassági vizsga.

Jól értelmeztem?

2019. jan. 27. 13:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azt a részét jól értelmezed, hogy akárhány tanárszakot is jelölsz meg, csak egy helyre hívnak be alkalmasságira, és az az összesre vonatkozik.

Ha előalkalmassági vizsga alatt a szakhoz szükséges speciális képességek vizsgálatát érted, akkor nem minden esetben van így, például ha valaki énektanári szakra jelentkezik, annak azt is be kell mutatnia (többek között), hogy tud énekelni.

2019. jan. 27. 14:02
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Eloalkalmassagi alatt azt ertettem, pl ovodapedagoguson volt olyan most speciel Jaszberenyben, hogy elmentel es ugy zajlott mint az eredeti alkalmassagi vizsga, de az eredmeny lenyegeben tájékoztató jellegű volt, ha atmentel akkor kesobb elfogadjak, he nem akkor maskor mashol probalkozhatsz

2019. jan. 28. 08:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Elsőnek is jelentkezem a felvi.hu-n egyetemekre."

Igen.

"Az első helyen megjelölök egy osztatlan tanári szakot a Debreceni Egyetemen (mondjuk).Ott csatolnom kell egy motivációs levelet."

Igen, így van.

"Majd kapok egy behívó email-t, amelyben leírják, hogy május/június/július -ban mikor/hol lesz a szóbeli vizsga."

Igen, sőt van amelyik egyetem még személyes levelet is küld. Igen, benne lesz, hogy hány órakor, melyik napon, ha módosítani akarsz akkor még elérhetőség is.

"A vizsgára többek között magammal kell vinni a motivációs levelet."

Igen, kell a motivációs leveled kinyomtatva, aláírva, bár elvileg náluk is ott lesz kinyomtatva. Továbbá igazolnod is kell magadat, így egy személyi igazolvány is kelleni fog. (meg folyadék és étel)

"Ha nem felelek meg a vizsgán, akkor más helyen nem is próbálkozhatom."

Nem, akkor más helyen sem próbálkozhatsz idén. (de ez mondjuk nem gyakori, de előfordult már)

"Ha a további helyeken is osztatlan tanárit jelölök meg, akkor az összes ugrott, mert nem feleltem meg Debrecenben?"

Így van. Mindig az első oktatási intézmény végzi az alkalmasságit, és ez érvényes az össze többire is.

"Tanárképzésen (az óvodapedagógus képzéssel ellentétben) nincs olyan, hogy előalkalmassági vizsga"

Hát igazából van, de ezt nem ellenőrzik. Szóval egészségügyi alkalmassági van, erről sok helyen(mindenhol kötelező lenne) alá is iratnak veled egy nyilatkozatot, ami arról szól, hogy kijelented, hogy nem rendelkezel semmilyen egészségügyi akadályozó betegséggel. De hogy ezek a betegségek összeszedve hol találhatóak, az egy másik kérdés.

[link]

"A jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a köznevelési intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is."

2019. jan. 28. 09:34
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! :)
2019. jan. 29. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!