Van egyáltalán olyan szakma, ami nem "telített" és nőként is megfelelő?
Nagyon el vagyok keseredve, lassan mindenhonnan ezt hallani... Kivéve a mérnöki pályákat, az meg nőként sajnos annyira nem egy vonzó képzés.
pszichológia - "nem tudsz vele kezdeni semmit, magánba több év mire kiépíted"
jogi pálya - "hátszél nélkül lehetetlen"
gazdasági - "Dunát lehet vele rekeszteni"
művészeti/média - "kitörölheted vele a s**ged" :D
pedagógus - "túljelentkezés van, és nem fizetnek meg"
Ezek persze a legtipikusabb válaszok amiket kapok/kaptam és nagyon kétségbe vagyok esve.. Férfiként még legalább ott van a lehetőség a most fellendülő kétkezi munkára, (hiány van és állítólag igen megemelték a béreket). De nekik eleve jobban is fekszik a műszaki/IT.
De nőként mi a teendő, mi ilyenkor a legoptimálisabb? Vagy a fent említett véleményeket amiket én hallok tudnátok cáfolni?
A gazdasági diplomák a legjobban keresettek és legjobban megfizetettek a műszaki és az informatikai után. Nem igaz, hogy 'dunát lehet velük rekeszteni', ha ilyen diplomád van, és tudsz angolul akkor könnyen lesz munkád ezekkel a diplomákkal.
Ha pszichológus akarsz lenni, akkor tovább kell menned mester szakra, ugyanis alapképzéssel semmit nem csinálhatsz még. Ha vállalod ezt, hogy tovább mész mesterképzésre, akkor megéri pszichológiát tanulni.
A jogász szak is jó, bár ebből valóban túlképzés van, és nehéz vele elhelyezkedni ha nincsenek kapcoslataid, de mondjuk ezt az egyetem alatt is kialakíthatod ha talpra esett vagy.
A művészeti tényleg nem ér semmit, hacsak nem vagy valami őstehetség és tényleg nagyon elhivatott, vagy tanár akarsz lenni. A média szak szerintem nem olyan rossz mint mondják, ha tudsz nyelveket ezzel a diplomával is tudsz értelmes munkát találni, de kis esélye van, hogy a médiában helyezkedj el vele, szóval ilyen újságíró stb nem leszel ezzel a diplomával.
A pedagógus attól függ, hogy milyen tantárgyat akarsz tanítani, humán tanároknak nehéz elhelyezkedni mert ebből is túlképzés van, természettudományos tanárokból hiány van. Ez is azonban 5-6 év, és soha nem fogsz kb nettó 120 ezernél többet keresni, tehát anyagilag nyilván nem éri meg, csak akkor érdemes tanárnak menni ha tényleg a hivatásodnak tekinted és ez minden álmod, hogy tanár lehess.
Ment a zöld kezecske köszi! :D
Első válaszoló engem is meglepett, hogy pont gazdaságiról hallok ilyeneket, mivel úgy tudtam elég keresettek és jól meg is fizetik őket, jó szakemberből meg kevés van, hiába jelentkeznek sokan.
És látom te is így tudod, szóval megnyugodtam :D
matekkal elvagyok, nem szeretem, de senki nem azért megy ilyen területekre szinte mert szereti.
félévet voltam mérnökin is, formatervezőként, na annál csak jobb lehet gazdon a matek.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!