Ha jogra szeretnék felvételizni, milyen tárgyakat vegyek fel fakultációra?
Figyelt kérdés
A történelmet biztosan felveszem, irodalmon gondolkodtam még, de azt mondták,az nem számít jog szempontjából. (Nyelveket nem veszek fel, abból fakt nélkül tudok emeltezni.) Megérné a matematika,csak hogy legyen egy plusz?2019. jan. 25. 21:40
1/5 anonim válasza:
Jog szempontjából a matek kb annyi pluszt ér, mint az irodalom.
De amúgy én az irodalmat választanám.
Felvételi tájékoztatókban benne szokott lenni, hogy az adott szakhoz milyen tárgyat kérnek.
Pl.: emelt történelem és egy emelt szabadon választható tárgy.
Vagy emelt történelem, emelt irodalom
Stb.
Nézz utána korábbi tájékoztatókban, hogy az egyes egyetemeken mit jelöltek be. És aszerint válassz.
2/5 anonim válasza:
Én emelt testnevelést javasolnék, én is jogot tanulok éppen wikipédia BA-n. Sokat kell futkosnom ide-oda ceruzákért, hdmi és aux kábelekért, nem árt ha jó kondícióban van ama halandó tested.
3/5 anonim válasza:
Mikor én felvételeiztem úgy emlékszem, hogy a matekot nem fogadták el csak a történelmet, a magyart és különboző nyelveket. De ahogy az első is írta nézd meg a felvi.hu-n hogy mely tárgyakat fogadják el és azok közül válogass. Ha töriből és nyelvből fogsz emeltezni (mert írtad, hogy az megy fakt nélkül is gondolom akkor az lesz a másik emelted) akkor szerintem nem is feltétlenül szükséges másikat felvenni max azért, hogy a közeped mégjobban sikerüljön, úgyhogy ha ez a helyzet es tényleg csak kvázi korrepetálás miatt szükséges a másik fakt akkor szerintem azt ved fel ami gyengébben megy. Jog szempontjából nem fogsz magyarból olyat tanulni ami egyetemen is elő fog fordulni, de ha pénzügyjog érdekel akkor a matek fakt az jó választás viszont ha nem érdekel akkor szerintem inkább magyar legyen.
4/5 anonim válasza:
Szerintem is testnevelés. A második válaszoló tud valamit.
5/5 anonim válasza:
Felvételi szempontjából töri + magyar v nyelv. Ebbol kell kettő tárgy, az egyik emelt szinten. Te csinálhatsz kettő emeltet a max plusz pontokért. 3 emelt már felesleges, nem jár érte több plusz pont. Részletes tájékoztató a felvi.hu oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!