Megéri dietetikusnak tanulni?
(diabetikusnak)
16 éves vagyok, és ezen gondolkodtam, hogy én szeretek ezekkel foglalkozni (ételek összetétele, cukorbetegésg, sport, mozgás, kalória, fogyás)
mert engem ezek érdekelnek.
Megéri ennek tanulni? Mi kell hozzá? Főiskola-egyetem? Megfizethető a bejutás-bennmaradás?
El lehet vele helyezkedni illetve hogy mennyit keresnek? Keresett szakma? Pontosan mitcsinál? És mennyire kell jó tanulónak, szorgalmasnak lenni? (Úgy értem, ugyanolyannak kell lenni mint egy doktornak és olyan sokat kell tanulni?)
Nagyon nem vagyok ezekkel tisztában, ezért kérném a segitségeteket
Szerintem amennyi ételintolerancia, allergia van manapság, simán megéri. Főiskola, egyetem ahogy mondod.
Én a helyedben az állami ösztöndíjas képzésre jelentkeznék és akkor nem kell fizetni a bejutásért,bennmaradásért :D Kórházban dolgozik pl egy ismerősöm, illetve nyugdíjasotthonban. Összeállít megfelelő étrendeket az ételérzékenyeknek meg ilyesmi. Cukorbetegekkel is foglalkozik.Annyit nem kell tanulni mint egy orvosnak, 3-4 év.
Én dietetikát tanulok.Nem ez volt a fő célom de nagyon megtetszett.A ponthatárok olyan 400 körül szoktak mozogni. Debrecenbe 380 körül volt tavaly. Ez egy eléggé öszetett szak nyílván kevesebbet kell tanulni mint orvosin de tanulni kell itt is elég sokat.Biosz,kémia tudás nem árt illetve az infó tudás is számít.
Azért simán el tudsz menni bulizni,és ha nem akarsz ösztöndíjat akkor nem kell halálra tanulni magad.
Nem tudom mit értesz a megfizethető bejutás alatt,ha állami ösztöndíjasként kerülsz be akkor nem kell fizetned a tanulmányokért,viszont ha önköltséges akkor pl.Debrecenben 300,000 ft körül van a tandíj.
Ha érdekel a szak mindenképpen próbáld meg.Én csak ajánlani tudom.Kérdezz még nyugodtan ha tudok válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!