Ha szociológiát tanulok az egyetemen akkor milyen lehetőségeim lesznek elhelyezkedni?
Közigazgatás: cigányistápoló irodai Mancika a hivatalba'.
Multicégek: adatrögzítő/adminisztrátor Mancika az irodába'.
KKV-k: semmi.
Első kettő baromságokat írt.
Elsődleges célpontjaid a piackutató ügynökségek és a multik piackutatási osztályai lehetnek.
Továbbá mehetsz vele survey statisztika mesterszakra és haladhatsz tovább a statisztika vonalán.
Illetve nagyon értékes tudást ad ez a szak termékfejlesztéshez, marketinghez, stratégiához stb. Arra ügyelj, hogy rögtön az első évtől igyekezz bekerülni gyakornoknak valami normális céghez. És ne titkárnőnek, hanem szakmai gyakornoknak.
Nekem meg több tucat szociológus ismerősöm van, akik fent említett helyeken dolgoznak.
Miután szemmel láthatóan fogalmad sincs, mi az, hogy "marketinges" (🤦♂️), így nincs több kérdésem feléd.
Kérdező a marketing a pénzügy mellett az összes vállalat egyik gazdasági funkciója, egészen felsővezetői szintig. 71% az értékesítővel keveri, mert nem ért hozzá.
Én is ezt végeztem másoddiplomának, gyakornok voltam már előtte is és a szuper cégnél.
Aki azt mondja, hogy nincs munka, az maximum ezzel takarózik. Tényleg nem akarok senkit megbántani semmivel, de ez az egyik legsokszínűbb társadalomtudományi szak. Pont a matek és a stat miatt.
Bármilyen szektorban eltudsz vele helyezkedni ezekből kifolyólag, láttam konkrétan bankoknál olyan pozíciókat, ahol nem feltétlenül van a pozícióban megnevezve, hogy szociológus, de könyörgöm, nálunk jobban nem tanítják senkinek sem ezeken a karokon az elemzést. Gondolkodj el, hogy mire vagy képes az itt megszerzett tudásod által. Például piackutatás, projektvezető, elemzői munkálatok stb.
Szerintem szuper lehetőségek vannak benne, de ez csak az én véleményem. Sajnos 1-2 kivétellel minden végzettségre ezeket a sablon, demotiváló dolgokat mondják, főleg ezen az oldalon, de szerencsére a valóságban közel sem ilyen a helyzet, hiszen akkor senki nem tanulna tovább és/ vagy senkinek nem lenne munkája.
Tehát az első mondat:
Gyakornok voltam már előtte is egy szuper cégnél.
Amire egyébként bárkinek lehetősége van, ha a képességei megfelelőek. Ha pedig nem azok, azért nem a végzettséget kell okolni..
Engem nem toltak hátulról sosem a szülők, ne gondold, hogy azért beszélek ilyen "könnyen". Nappali mellett is 28-30 órát kellett dolgoznom, hogy eltartsam magam. Mivel érdekelt is amit csinálok, szörnyen nehéz volt de megoldottam és ezektől csak tapasztaltabb lettem.
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!