Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pécsen vagy Kaposváron van...

Pécsen vagy Kaposváron van esetleg valami pszhijiátriával, orvosi szakkal foglalkozó közép iskola?

Figyelt kérdés
Nos,elhatároztam,hogy pszihologus szeretnék lenni,amihez tudom nagyon sokat kell majd tanulni.És előny lenne ha már közép iskolában elkezdhetnék valami hasonló szakot,de nem tudom,hogy erre felé van-e?🤨

2019. jan. 19. 12:52
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon javaslom hogy előbb írni tanulj meg... biológia/kémia szakra tudsz menni. Pécsen ajánlom a Nagy Lajos gimnáziumot, illetve a Janus Pannonius gimit. Ha itt megállod a helyed akkor van esélyed az orvosira.
2019. jan. 19. 12:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Hát telefonon valahogy nem megy az írás😅.Nagy Lajoson gondolkozom viszont a Pannoniusról azt hallottam,hogy 2 tanításinyelvű
2019. jan. 19. 17:25
 3/4 anonim ***** válasza:
A Lajos is nagyon erős, a Janusban is van biosz-kémia, az pedig az ország 100 legerősebb gimi ranglistáján is fent van. Mind a kettővel nagyon jól jársz.
2019. jan. 19. 17:27
 4/4 anonim ***** válasza:

A pszichológus meg a pszichiáter két különböző dolog. A pszichológus BSc szak (főiskola), bölcsészettudományi/pedagógiai karon. Ő nem írhat fel gyógyszert.

A pszichiáter orvos, aki 6 évig járt osztatlan mesterképzésre, utána pedig évekig szakosodott. Ő írhat fel gyógyszert. Döntsd el, hogy melyiket szeretnéd, mert az orvosi- meg a bölcsészkar elég távol áll egymástól, más jellegű tudásra lesz szükség! Az orvosira főleg reál tárgyak kellenek, a bölcsészre meg humán tárgyak. Persze, mindkettő esetben keresztezi egymást a társadalom- és a természettudomány, csak az arány más. Kaposváron a Munkácsy és a Táncsics a legalkalmasabb felkészülés céljából. Én Munkácsys voltam, nekünk volt pszichológia óránk a tantervbe építve gimis koromban. Az egyetemen valamennyire hasznos volt.

2019. febr. 12. 02:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!