Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gazdálkodási és menedzsment...

Janos7794 kérdése:

Gazdálkodási és menedzsment szakot ELTE-n vagy BGE-n érdemes?

Figyelt kérdés
Corvinuson is gondolkodom, de úgy gondolom, a nevén kívül sok pluszt nem tud nyújtani.

2019. jan. 14. 20:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miből gondolod így, de az Elte kutatása hozta le, hogy a diákok közül a legtöbb pontot elérő 10% szűk fele (!) a Corvinusra jár, miközben több tucat egyetemünk van. Ez azért csak nem azért van, mert "van neve"?

Az Elte a legismertebb magyar egyetem, de te közgazdásznak akarsz tanulni. Az Eltén ez egy intézet - ráadásul csak 2 éves -, míg a többi helyen egy egész kar, a Corvinuson pedig egyedüliként két teljes kar van erre szentelve.

Az említett kutatásban a listán a Corvinus 3 kara az 1., 9. és 11. helyezett, az Elténél a GTI karon kívüli, kvázi külön kar (lesz), és sehol nincs a listán. (Persze az ÁJK, TTK stb. rajta vannak, de azoknak semmi közük a gazdasághoz.) A BGE egyetlen kara sincs a top 15-ben. Szerintem informálódj jobban és bontsd le az előítéleteidet.

www.ranking.elte.hu

2019. jan. 14. 23:28
 2/2 anonim válasza:
100%

Szia!

Én az Eltére járok Gazdálkodási és menedzsment szakra a GTI-n, és bár tényleg most indult, egyáltalán nem alacsony a színvonala. Az elvárások igen magasak, de korrektek a tanárok, azt kérdezik vissza amit leadtak. Rengeteget kell tanulni, én úgy gondolom nem attól lesz jobb a BGE vagy a Corvinus, mert nem intézet, hanem kar a neve annak, ahol a szak van. A tanárok nagy része a BME-ről jött át az Eltére, többen is éltek külföldön, sok tapasztalatuk van és nagyon érdekesek az óráik. Az Eltén bármelyik tárgyat hallgathatod angolul is, de ha bizonytalan vagy akkor a félév végén válthatsz nyelvet a vizsgára (magyarra), ami szerintem nagy előny.

Az előző válaszolónak pedig üzenném, hogy nem kell lehurrogni azért valamit, mert új, és nem tudja milyen.:)

2019. jan. 24. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!