Gazdálkodási és menedzsment szakot ELTE-n vagy BGE-n érdemes?
Nem tudom, miből gondolod így, de az Elte kutatása hozta le, hogy a diákok közül a legtöbb pontot elérő 10% szűk fele (!) a Corvinusra jár, miközben több tucat egyetemünk van. Ez azért csak nem azért van, mert "van neve"?
Az Elte a legismertebb magyar egyetem, de te közgazdásznak akarsz tanulni. Az Eltén ez egy intézet - ráadásul csak 2 éves -, míg a többi helyen egy egész kar, a Corvinuson pedig egyedüliként két teljes kar van erre szentelve.
Az említett kutatásban a listán a Corvinus 3 kara az 1., 9. és 11. helyezett, az Elténél a GTI karon kívüli, kvázi külön kar (lesz), és sehol nincs a listán. (Persze az ÁJK, TTK stb. rajta vannak, de azoknak semmi közük a gazdasághoz.) A BGE egyetlen kara sincs a top 15-ben. Szerintem informálódj jobban és bontsd le az előítéleteidet.
www.ranking.elte.hu
Szia!
Én az Eltére járok Gazdálkodási és menedzsment szakra a GTI-n, és bár tényleg most indult, egyáltalán nem alacsony a színvonala. Az elvárások igen magasak, de korrektek a tanárok, azt kérdezik vissza amit leadtak. Rengeteget kell tanulni, én úgy gondolom nem attól lesz jobb a BGE vagy a Corvinus, mert nem intézet, hanem kar a neve annak, ahol a szak van. A tanárok nagy része a BME-ről jött át az Eltére, többen is éltek külföldön, sok tapasztalatuk van és nagyon érdekesek az óráik. Az Eltén bármelyik tárgyat hallgathatod angolul is, de ha bizonytalan vagy akkor a félév végén válthatsz nyelvet a vizsgára (magyarra), ami szerintem nagy előny.
Az előző válaszolónak pedig üzenném, hogy nem kell lehurrogni azért valamit, mert új, és nem tudja milyen.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!