Ha minden természettudományos tárgy jól megy és nem tudom, hogy a jövőben mivel szeretnék foglalkozni, csak azt hogy kutatással, akkor mi alapján döntsek?
Fizika, kémia és biológia érettségi is jól fog sikerülni, így ezekközül valamelyikre szeretnék majd menni egyetemre...
A tudomány érdekel, a pénz nem, elég ha megélek.
Mindegyik érdekel, de egyelőre nem olyan magasak az ismereteim, hogy el tudjak köteleződni egy mellett.
Mi alapján döntsek?
Volt valaki hasonló helyzetben?
Jó választás lehet a PPKE-ITK-n a Molekuláris bionikai mérnök BSc.
Itt van biológia, fizika, kémia... még megtanulsz jól programozni is, ugyanis az ma már esszenciális egy kutatónak.
Sokan mennek innen PhD-re és különféle laborokba kutatni.
Ugyanebben a helyzetben voltam én is, amikor érettségiztem. Végül a PPKE ITK molekuláris bionikát választottam amiatt, amit az 1. válaszoló írt. Tavaly szereztem meg a BSc diplomámat, azóta rájöttem, hogy a fizika az, ami igazán érdekel, ezért idén szeptemberben elkezdem a fizika BSc-t.
Egyáltalán nem bántam meg, hogy megcsináltam a bionikát, mert így egy kicsit belekóstoltam mindenbe, és könnyen döntöttem a fizika mellet.
Szerintem is jó döntés lenne elkezdened a bionika BSc-t, és próbálj meg minél hamarabb bekapcsolódni valamilyen kutatásba (TDK témaként pl.). Ha szerencséd van, hamar rájössz, hogy mi érdekel a leginkább, és el tudsz majd indulni abba az irányba.
Vagy ha rájössz, hogy pl. a biosz érdekel a leginkább, akkor simán át tudsz hallgatni mondjuk az ELTE-ről bioszos tárgyakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!