Hogyan tanulsz, ha utálod a témát?
Sosem azon múlik a tanulási módszerem, hogy érdekel-e az adott dolog, hanem hogy milyen típusú az anyag és mi a számonkérés módja.
Tekintsd feladatnak, amit el kell végezni és kész. Rengeteg nem-szeretem dolog van mindenki életében.
Én valahogy minden vacakot, amit felvettem, megpróbáltam élvezni. Volt, amikor a falat kapartam, mert valami szar rendszerváltásos politikai tárgyat vettem fel (5 kredit volt, na), aztán valahogy elfogadtam a sorsom és azt, hogy meg fogom tudni, mi volt a rendszerváltás után, évszámokkal és minden szarral együtt. Én, aki utálja amúgy a történelmet, de kellett még utolsó félévben valami kamuszabvál, hogy meglegyen a kreditmennyiségem.
Hát ez a fos nem volt kamuszabvál, ez egy beast volt. A végére minden társaságban szóbahoztam a rendszerváltást akaratlanul is, mint egy vénasszony. De meglett hármasra.
Volt anno egy kérdés Quorán, ami arról szólt, hogy hogy tanuljak olyasmit, ami egyáltalán nem érdekel, hogy vegyem rá magam, hogy érdekeljen... Elég hasznosak voltak a válaszok. De az közös volt bennük, hogy keress benne valami érdekeset és ne úgy állj hozzá, hogy te azt utálod. Ez mentálisan akkora gát, hogy mégjobban kínlódni fogsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!