Orvosi egyetem, illetve egészségtudományi bsc szak (pl. ápoló, szülésznő) mennyire különbözik nehézségben?
Csak hiszed, hogy nem lehet nagyjából tudni :)
Én szülésznőire jártam mikor bátyám orvosira. Az izmok, csontok, szervek felépítése egy dolog, de pl orvosin olyanokat is meg kell tudnod nevezni, hogy az agyban az a bizonyos 1 mm-es terület mit csinál, meg mi a különbség az ázsiai és az európai ember fülzsírja közt.
A gyógyszertan se ugyanaz, mert nagyon durván bele mennek a biokémiába. De napestig lehetne sorolni a különbséget.
Nagyon nem ugyanaz a két szak.
Kb. ég és föld.
Csak egy kis összehasonlítás:
Anatómia ÉS élettan egészségügyiseknek: 396 oldal ( [link]
CSAK anatómia orvostanhallgatóknak: 728 oldal ( [link]
Csak élettan orvostanhallgatóknak: 746 oldal
Belgyógyászat ápolóknak: 338 oldal ( [link]
Belgyógyászat orvostanhallgatóknak: 1344 oldal ( [link] - És ez a könyv iszonyat tömör, nincs benne semmi sallang, csak vázlatosan a lényeg. A sallangos verzió 32 kötet, összesen 2390 oldal.
Gyógyszertan ápolóknak: 354 oldal
Gyógyszertan orvostanhallgatóknak: 1080 oldal.
Nagyjából az összes tárgyból hasonló a különbség.
Nekem ugyan tpasztalatom az nincs, de ha az ápolás és betegellátás ápolói könnyen és jól megy, akkor az orvosi is menni fog, csak talán nem olyan könnyen és talán nem olyan jól...
De nem is feltétlenül kell 5-ös diploma.
A lényeg, hogy érdekeljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!