Vélemények a Debreceni Egyetem Műszaki Karáról?
Sziasztok. Mechatronika mérnökire szeretnék menni. Több okból kifolyólag is a debreceni egyetemet néztem ki. Véleményetekre, tapasztalatotokra lennék kiváncsi. Milyenek az előadok, milyen a tanítás minősége, a tanulói légkör.
Robotokot akarok készíteni majd, interneten keresgélve ezt a szakot találtam a legalkamasabbnak (amennyiben valaki máshogy gondolja azt is mondja el). Kiváncsi lennék arra, hogy mekkora mennyiségben tanítanak pl. biológiát és kémiát, esetleg van bármilyen rajz (ugyebár mérnöki), ha igen milyen és mennnyire nehéz?
Ponthatárról nem találtam friss információt, esetleg ha valaki erről is tud bármit, akkor megköszönném, ha leírná.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Szia! DE-MK mechatrora járok.
"Milyenek az előadok, milyen a tanítás minősége, a tanulói légkör."
Az előadók tűrhetőek, vannak jobbak és rosszabbak is. Van, aki embernek nagyon jó, de a tanítástól egy életre el kéne tiltani, annyira nem képes magyarázni. De szerintem ez minden egyetemen így van.
A tanítás minősége vegyes. Bosszantó, hogy sokan nem magyaráznak semmit. Ennek ellenére nagy nehezen lehet teljesíteni a tárgyat, de érteni nem fogsz hozzá.
A légkör nagyon szuper, Debrecenben az MK-n a legjobb a hallgatói élet, vannak műszakis rendezvények, bulik, stb.
"Robotokot akarok készíteni majd, interneten keresgélve ezt a szakot találtam a legalkamasabbnak (amennyiben valaki máshogy gondolja azt is mondja el)."
Ha érdekelnek a robotok, akkor valóban a mechatronika a legjobb választás.
"Kiváncsi lennék arra, hogy mekkora mennyiségben tanítanak pl. biológiát és kémiát, esetleg van bármilyen rajz (ugyebár mérnöki), ha igen milyen és mennnyire nehéz?"
Biosz, kémia egyáltalán nincs, a matek-infó-fizika tengelyen mozognak az értelmes tárgyak. (De van közgáz, jog, munkavédelem, stb finomságok is.)
Egy tantárgyból van műszaki rajz, de azt régimódian papíron kell (véletlenül sem gépen), azon viszont relatíve sokat kell rajzolni. Nem egyszerűek, de össze lehet ollózni (mert magyarázatot ugye nem fogsz kapni rá).
"Ponthatárról nem találtam friss információt, esetleg ha valaki erről is tud bármit, akkor megköszönném, ha leírná."
2018-as adatot találtam, akkor 321 volt, de ha nincs meg legalább olyan 360-380 körüli pontod, szerintem ne menj műszakira, mert nyögve nyelős lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!