Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik OKJ-t éri meg megcsinálni?

Melyik OKJ-t éri meg megcsinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudnátok irni olyan okj képzéseket, amelyekkel nagyobb eséllyel lehet elhelyezkedni? (Miket írtok utánanézek)

Elkezdtem egy egyetemet, de azt otthagytam, mert erős volt nekem. Az érettségim jó lett, e van B2 nyelvvizsgám.

Köszi

2019. jan. 6. 18:45
 1/3 anonim válasza:

Fiú vagy vagy lány?

Fiúként érdemesebb hiányszakmákat kitanulni: kőműves, burkoló, vízszerelő, hasonlók. Tévhit, hogy csak a diplomások keresnének jól, ezek közt ha válogatsz, nagyon jól meg tudsz majd élni.

Lányként és fiúként egyaránt a szellemi munkákhoz kapcsolódó okj-k közz is válogathatsz: bérügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző stb. De ha nem érdekel az adózás, pénzügy világa, bele se kezdj, akkor inkább egy szakács vagy cukrász képzés lehet nyerő.

2019. jan. 6. 18:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Fiú vagyok, lemaradt bocsi.

Nagyon szívesen lennék festő, de rajzolni nem tudok, és nem tudom egy szobafestőnek mennyire kell kézügyesség.

Hááát, éppen annyira érdekel a pénzügy, amennyire szükségem van rá, de ezt nem igen tanulnám.

2019. jan. 6. 19:24
 3/3 anonim ***** válasza:
Szobafestőnek nem kell kézügyesség. Mármint ilyen szintű nem. Apukám szobafestő vállalkozó, nincs egy épkézláb embere, mert annyira kevesen vannak a szakmában már. Kénytelen azt felvenni, aki jelentkezik, még akkor is, ha a fizetése nagy részét a kocsmában költi el
2019. jan. 6. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!