Melyik pályát válasszam továbbtanulás szempontjából?
Szia!
Ha racionálisan gondolkozunk nyilván a jogot kéne válaszd, főleg ha tudod hogy ehhez van affinitásod.
Ugyanebben a cipőben jártam. Menjek jogra családi háttérrel, tudom, hogy jól menne, vagy kövessem az álmaimat?
A második mellett döntöttem, én megbántam, variálok is. :D
Hát ahogy nézem pl. BGE-n 3 félév matematika (Gazdasági matek, valószínűségszámítás,statisztika). Mindegyik 6-6-6 kreditért.
Tehát egy alapfokú deriválás,határérték számítás,integrálás + statisztikai és valószínűségszámítási módszerek biztos tárgyalva lesznek.
Ha a középsulis matek se ment, akkor elég nehéz dolgod lesz. BME-s 0. matek zh-kat keresgélj, ha az is nagy falat elsőre akkor tényleg nagy bajban leszel.
De ha érdekel és kitartó vagy, akkor meg tudod csinálni!
Mivel van jogász a családban, főleg ügyvéd, a jog lenne a kézenfekvő, kevesebb energiabefektetéssel tudnál egy jó szintet elérni. Egyébként jogot is lehet gazdaságival ötvözni, sok jogász ismerősöm is így csinálta, mert a hírekkel ellentétben a jogászok nem teljesen hülyék a reál tárgyakból csak maximum nem tartozik a fő érdeklődési körükbe.
Szerintem egyébként azt válaszd inkább, ami érdekel és az alapján, hogy mivel szeretnél hosszú távon foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!