Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egyetemet, szakokat...

Milyen egyetemet, szakokat válasszak? (lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok

Azt tudom,hogy mindenképpen olyat akarok tanulni,ami politikához kapcsolódik valamilyen szinten és politikai pályánál tudnám hasznosítani.Viszont versenyszférában is el kéne tudjak helyezkedni vele,mert megélni is meg akarok belőle.Mert ugye egy politológia büfészakkal semmire sem megyek,mehetnék vele segédmunkásnak.

Leginkább a közigazgatásszervező szakon gondolkodom,de sokan azt mondják,hogy eszembe ne jusson oda jelentkezni,mert nettó 120 ezer a fizetés,aminél még egy 8 általánost végzett betanított munkás is többet keres.

2018. dec. 25. 23:55
 1/3 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem jogi egyetemet kéne végezned ha mindenképp a politikával akarsz foglalkozni. Azt megjegyezném, hogy ezzel a szakkal is éhenhalhatsz, ha nincs érzéked a politikához.
2018. dec. 26. 00:12
 2/3 anonim ***** válasza:
50%

inkább valami közgáz és politika keveréke, a közigazgatásszervező tényleg nagyon gáz..

pl. a közgazdálkodás és közpolitika a corvinuson, mondjuk ez mester, előtte meg sokféle alapszakot csinálhatsz, nemzetközi tanulmányoktól elkezdve politikatudomány, szociológia, alkalmazott közgáz..

és ezzel nagyobb eséllyel leszel politikai elemző vagy kutató, mint a közigazgatásszervezővel, de ha nem jön össze, még mindig ott a versenyszféra, manapság egy SSC-be bármilyen diplomával felvesznek, csak ne legyen kamu egyetem, és beszélj nyelveket

2018. dec. 26. 01:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem is a jogi egyetem a legadekvátabb. De amúgy lehetsz (szak)politikus bármilyen szakkal, népműveléssel is. Így arra koncentrálj inkább, hogy mi az, ami érdekel. Ha nem a job, akkor nézegesd meg a közgazdasági szakokat és menj el dolgozni velük minél hamarabb. A politika egy nagy katyvasz, teljesen felesleges tönkretenni vele az életedet.
2018. dec. 26. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!