Melyik az az egy tantárgy a ti egyetemi szakotokról, amit ha Magyarországon minden egyetemista hallgatna/tanulna, akkor összességében a legtöbb haszna lenne ránk nézve?
Kétfelé bontanám a kérdést:
1) A fenti kérdés.
2) A fenti kérdés úgy, hogy bármennyire is bonyolult, elvont a tárgy, mindenkinek meglenne hozzá a szükséges tudása, hogy felfogja.
Közgázosként én így érzem:
1) Gazdaságpolitika.
2) Statisztika.
Szerintem:
- biokémia
- molekuláris biológia
Számomra felfoghatatlan, hogy az emberek 99%-a úgy él, hogy fogalma sincs az életről, hogy hogy műökdik a saját teste. Szerintem mindenkinek tudnia kéne legalább az alapokat
Introduction to academic studies. Ugyan ez nem egy olyan tárgy ami az életedet segíti, de viszont az egyetemi tanulmányaidat igen, legyen bármi is a szakod.
Tudnék ettől hasznosabbat is mondani, de ha a szakomról kell válasszak amit mindenkire rá kell erőltetni, az talán ez lenne az. (Prograbozást nyilván nem írok.)
Ezen a tárgyon minden hasznos infót megtudsz ami az egyetemeddel és a szakoddal kapcsolatos, ráadásul első félévben van, így könnyebben eltudod mielőbb dönteni, hogy a szak amit választottál biztosan neked való-e, illetve kicsit fel is méri a strapabíróságodat, hisz kreditet érő tárgy amin muszáj átmenned, és a szakodhoz megfelelően állítják össze a vizsgát is.
És lássuk be, ha mindenkinek lenne egy ilyen tantárgya, negyed ennyi kérdés lenne a gyk-n is ami a felsőoktatással kapcsolatos :)
Pénzügyi ismeretek
Közgazdaságtan
Mondom ezt matematika tanárként. Szédületes hogy az embereknek mennyire nincs pénzügyi tudatosságuk és kultúrájuk.
Fejlődéslélektan, pszichológia, játékpszichológia.
Szerintem ezeket nemcsak leendő anyáknak, hanem apáknak is érdemes lenne tanulni a gyermekvállalás előtt, csak nagyon alapszinten. Akkor kevesebb szörnyű kérdés lenne a családi kapcsolatok és gyermekvállalás kategóriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!