Matek érettségi tippek?
Sziasztok!
Májusban érettségizek középszinten matekból és ahhoz, hogy felvegyenek oda amit kinéztem, egy 90-100% közötti érettségi kéne. Tudnátok tippeket adni, amikkel felkészülhetek addigra ilyen jól, úgy hogy jelenleg eléggé hiányos még a tudásom?😅
Vegyél valami tudományos számológépet. Nekem egy VICTORIA GVT-991 simán megfelelt, de az emeltesek Casio FX-570ES-et használtak. Youtube segítségével tanuld meg hozzá a lehető legtöbb trükköt, függvények kiszámolásának módját, satöbbi.
Éjjelente értsd 11-től 1-ig, fél kettőig minden nap azzal foglalkoztam, hogy újraírtam a matekérettségiket. Kérj a tanárodtól tömérdek feladatot azzal kapcsolatban amelyik feladattípusok gyatrán mennek. Youtubeon fenn vannak a feladatok megoldásai részletesen ajánlom meghallgatni ha valamelyik rész nem megy.
Értsd meg a négyjegyű függvénytáblát, tudd mi hol van benne.
Nem írtam 90%-ot, közel sem. Sosem tanultam matekot, elég butának is tartom magam, januárban 13%-ot sem szedtem össze az első próbaérettségimen. Azonban az érettségim már négyes lett.
Tapasztalatból mondom, hogy a matek érettségi milliókkal könnyebb, mint azok a dolgozatok, amiket zsinórban íratnak veletek egész évben.
Ugyanis minden benne van a függvénytáblázatban, ha nem lennél biztos valamiben, így nem kell bemagolni a létező összes képletet.
Egy nagyon erős reál gimnáziumba jártam, ahol minden önbizalmamat elvették a matekkal kapcsolatban, az érettségim mégis konkrétan egy jeggyel jobb lett, mint az a teljesítmény, amit az ottani órákon produkáltam.
Ebben közrejátszott az is, hogy heti rendszerességgel elmentem magántanárhoz is gyakorolni. Ez rengeteget segíthet.
Volt olyan régi osztálytársam is, aki volt, hogy kettes-hármas dolgozatokat írt matekból, az érettségit mégis megírta szinte teljesen hibátlan ötösre.
Ugyanis rengeteg helyen a tanár szadista módszerei veszik el a diákok kedvét attól, amiben jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!